Πεντανόστιμη Γαλατόπιτα
Αυτή είναι μια συνταγή για Γαλατόπιτα που θα κάνει εσάς και τους αγαπημένους σας να γλείφετε τα δαχτυλάκια σας! Την δοκίμασα για πρώτη φορά στην Πρέβεζα! Δοκιμάστε την... και θα με θυμηθείτε!!!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην την φάτε μόνοι σας, καλέστε και τους φίλους σας, αφού αυτή η ποσότητα υλικών βγάζει περίπου 25 κομμάτια!!!!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το γάλα, σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε λιγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
-
2
Χτυπάμε τη ζάχαρη με 3 από τ΄αυγά και προσθέτουμε την βανίλια.
-
3
Αποσύρουμε το σιμιγδάλι από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το μείγμα με τ΄αυγά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.
-
4
Ξαναβάζουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Μόλις είναι έτοιμο το αποσύρουμε.
-
5
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με λιπαρή ύλη (βούτυρο ή λάδι) και απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας τα οποία αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
-
6
Απλώνουμε το τρίτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα που μας απομένουν.
-
7
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και τακτοποιούμε τις άκρες τους όμορφα-όμορφα προς τα μέσα.
-
8
Τέλος, χτυπάμε 1 αυγό και περιχύνουμε πάνω από την κρέμα μας!!
-
9
Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτάκια περίπου (ανάλογα τον φούρνο).
Σχόλια (29)