Πεντανόστιμη πατατόπιτα
Εύκολη πιτούλα και για γιορτινό τραπέζι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε 10΄ και μετά κόβουμε σε κομμάτια.
Υλικά
-
2 φύλλα κουρού
-
3 μέτριες πατάτες
-
8 φέτες πάριζα
-
2 κούπες κίτρινα τυριά
-
1 κρέμα γάλακτος 250ml
-
λίγο πιπέρι
-
1 αβγό
-
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο κουρού.
-
2
Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες πάχους 0,5εκ. και στρώνουμε μια στρώση πάνω στο φύλλο.
-
3
Από πάνω βάζουμε μια στρώση πάριζα.
-
4
Καλύπτουμε με το τυρί.
-
5
Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού.
-
6
Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας.
-
7
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)