Πεντανόστιμη πέρκα

Bαθμολογία: 4.8304
       
 
112 ψήφοι
LAURITA, 16.07.08

Περιγραφή

Λεμονάτη και γευστική συνταγή για φιλέτο ψαριού

Πεντανόστιμη πέρκα
photo: MamaKiki

Συνταγή από:

LAURITA

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 μεγάλα κομμάτια φιλέτου πέρκας
  • 2 λεμόνια
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Περιέχει: Μουστάρδα
Σερβίρει: 4 άτομα
Κόστος:
(7 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(7 ψήφοι)
Προετοιμασία: 9' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 16' (5 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών και την μουστάρδα.
  2. Εντωμεταξύ αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα της πέρκας και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με τον χυμό από τα δύο λεμόνια και με τον ζωμό λαχανικών.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά το πολύ σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε με ρύζι ή ακόμη καλύτερα με τηγανιτές πατατούλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Παρόλο που είναι απλή, εύκολη και γρήγορη το αποτέλεσμα είναι γευ στι κό τα το. Μπορείτε να εκτελέσετε την συνταγή και με άλλα φιλέτα ψαριού.

Σχετικές συνταγές

    119 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 7-9-08  
    Το εφτιαξα χτες και ομολογω οτι ηταν μια εντελως διαφορετικη εκδοχη της περκας η και γενικοτερα του ψαριου και μαλιστα παρα πολυ νοστιμη.Το συνοδεψα με τηγανητες πατατες και εφαγε και ο μεγαλος γιος μου που δεν ειναι λατρης του ψαριου.
    #
    Σχόλιο από Kypria, 29-10-08  
    Την έχω φτιάξει σήμερα, πραγματικά ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από manosandr, 28-11-08  
    Πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!
    Εγώ πρόσθεσα στη σάλτσα και κρεμμυδάκι φρέσκο περασμένο από το multi. Νομίζω ότι πήγαινε αρκετά...
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 28-11-08  
    Μμμμμ, καλή ιδέα αυτή με το κρεμμυδάκι. Θα το δοκιμάσω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από marina77, 18-12-08  
    Δεν περίμενα ποτέ οτι θα ήταν τόσο νόστιμο. Πάρα πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από colette, 25-1-09  
    Πεντανόστιμο.Εγώ το δοκίμασα με μηλοκόπι και βγήκε μούρλια.
    #
    Σχόλιο από tt2, 5-3-09  
    πολύ νόστιμη η πέρκα έτσι!
    το μόνο που θα άλλαζα είναι ότι θα έβαζα λιγότερο λεμόνι, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από egefaloz, 18-4-09  
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 21-4-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από gremlin, 17-7-09  
    Φανταστική συνταγή πολύ ωραια γεύση!!!!
    Ομολογώ δεν το περίμενα τόσο νόστιμο το ψάρι!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 11-8-09  
    Πολύ ωραία γεύση και πολύ γρήγορη στην εκτέλεση. 5 πιρουνάκια από εμένα και τον άντρα μου
    #
    Σχόλιο από gogokou, 30-8-09  
    #
    Σχόλιο από paprica, 2-9-09  
    Πραγματικά νόστιμο φαγητό, κρατιέμαι να μη φάω και τις μερίδες των παιδιών. Ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από fountouki, 10-9-09  
    ENA 8A PW....MONO TO THGANI POU DEN EGLUPSA!!!!EYGE!!!
    #
    Σχόλιο από Κλειώ αθ, 29-10-09  
    Απαιχτο! Πολύ γρήγορο και κυρίως πολύ πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 6-11-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΡΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΓΓΑΣΙΟΥΣ.ΒΓΗΚΕ ΝΟΣΤΗΜΟΤΑΤΟ .Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ LAURITA. ΠΕΝΤΕ ΠΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 16-11-09  
    Το έφτιαξα με φιλέτο γλώσσας, ήταν διαφορετικό και νόστιμο αλλά την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο λεμόνι, ίσως και λιγότερη μουστάρδα γιατί μου βγήκε κομματάκι ξυνούτσικο
    #
    Σχόλιο από Marisa78, 4-12-09  
    παρα πολυ νόστιμο. έβαλα λιγότερο λεμόνι, αλλά αυτά είναι θέμα γούστου. σαν γέυση και ιδέα είναι πολυ ωραίος ο συνδυασμός και οι μυρωδιές φανταστικές.
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 30-12-09  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΟΝΤΩΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.
    55555555 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ
    #
    Σχόλιο από inothek, 11-1-10  
    Respect! Μας έκανες μάγκες. Απλή, εύκολη και απλά γαμάτη!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    107 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από roulaan, 7-9-08  
    Το εφτιαξα χτες και ομολογω οτι ηταν μια εντελως διαφορετικη εκδοχη της περκας η και γενικοτερα του ψαριου και μαλιστα παρα πολυ νοστιμη.Το συνοδεψα με τηγανητες πατατες και εφαγε και ο μεγαλος γιος μου που δεν ειναι λατρης του ψαριου.
    #
    Σχόλιο από Kypria, 29-10-08  
    Την έχω φτιάξει σήμερα, πραγματικά ήταν τέλεια!!!
    #
    Σχόλιο από manosandr, 28-11-08  
    Πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!
    Εγώ πρόσθεσα στη σάλτσα και κρεμμυδάκι φρέσκο περασμένο από το multi. Νομίζω ότι πήγαινε αρκετά...
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 28-11-08  
    Μμμμμ, καλή ιδέα αυτή με το κρεμμυδάκι. Θα το δοκιμάσω κι εγώ.
    #
    Σχόλιο από marina77, 18-12-08  
    Δεν περίμενα ποτέ οτι θα ήταν τόσο νόστιμο. Πάρα πολύ ωραία συνταγή!
    #
    Σχόλιο από tt2, 5-3-09  
    πολύ νόστιμη η πέρκα έτσι!
    το μόνο που θα άλλαζα είναι ότι θα έβαζα λιγότερο λεμόνι, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από egefaloz, 18-4-09  
    #
    Σχόλιο από LAURITA, 21-4-09  
    Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, πολύ χαίρομαι που σας άρεσε.
    #
    Σχόλιο από gremlin, 17-7-09  
    Φανταστική συνταγή πολύ ωραια γεύση!!!!
    Ομολογώ δεν το περίμενα τόσο νόστιμο το ψάρι!!
    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 11-8-09  
    Πολύ ωραία γεύση και πολύ γρήγορη στην εκτέλεση. 5 πιρουνάκια από εμένα και τον άντρα μου
    #
    Σχόλιο από gogokou, 30-8-09  
    #
    Σχόλιο από paprica, 2-9-09  
    Πραγματικά νόστιμο φαγητό, κρατιέμαι να μη φάω και τις μερίδες των παιδιών. Ευχαριστούμε για τη συνταγή
    #
    Σχόλιο από fountouki, 10-9-09  
    ENA 8A PW....MONO TO THGANI POU DEN EGLUPSA!!!!EYGE!!!
    #
    Σχόλιο από Κλειώ αθ, 29-10-09  
    Απαιχτο! Πολύ γρήγορο και κυρίως πολύ πολύ νόστιμο!
    #
    Σχόλιο από Marisa78, 4-12-09  
    παρα πολυ νόστιμο. έβαλα λιγότερο λεμόνι, αλλά αυτά είναι θέμα γούστου. σαν γέυση και ιδέα είναι πολυ ωραίος ο συνδυασμός και οι μυρωδιές φανταστικές.
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 30-12-09  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
    ΟΝΤΩΣ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ.
    55555555 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ
    #
    Σχόλιο από inothek, 11-1-10  
    Respect! Μας έκανες μάγκες. Απλή, εύκολη και απλά γαμάτη!
    #
    Σχόλιο από mariolita, 12-1-10  
    πραγματικα πεντανοστιμη την ευτιαξα σημερα. ειναι τελεια συνταγη.
    #
    Σχόλιο από vana-63, 9-3-10  
    Δεν ειχαμε ξαναφαει περκα. Πολυ νοστιμη ξεχασα βεβαια να βαλω θυμαρι δεν ξερω ποσο διαφορετικη θα ηταν. Τη συνοδεψα με πατατες τηγανιτες στο φουρνο. Ηπιαμε και τσιπουρο κι ακομα περναμε καλα.
    #
    Σχόλιο από μαρεγκα, 10-3-10  
    Μμμμ νοστιμότατη!!!!! Μόλις αδειάσαμε ένα τυγάνι. Μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariazerta, 8-5-11  
    να ρωτησω κατι μπορει να γινει κ με φιλετο βακαλαου????
    #
    Σχόλιο από didymaki, 13-11-13  
    Τελεια συνταγη, απλα δεν ξερω γιατι, αλλα μου λιωνει λιγο το ψαρι, αν και δεν το βραζω με τη σαλτσα σχεδον καθολου...ξερει κανεις κατι σχετικα??
    #
    Σχόλιο από mariazerta, 16-1-14  
    Καλησπερα!! Επειδή δεν χρησιμοποιώ ποτέ ζωμό τι μπορω να κανω;;σκέτο νεράκι;

    9 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από colette, 25-1-09  
    Πεντανόστιμο.Εγώ το δοκίμασα με μηλοκόπι και βγήκε μούρλια.
    #
    Σχόλιο από Κοντέσσα Μαρία, 6-11-09  
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΡΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΑΓΓΑΣΙΟΥΣ.ΒΓΗΚΕ ΝΟΣΤΗΜΟΤΑΤΟ .Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ LAURITA. ΠΕΝΤΕ ΠΠΙΡΟΥΝΑΚΙΑ Κ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.
    #
    Σχόλιο από cmoustaka, 16-11-09  
    Το έφτιαξα με φιλέτο γλώσσας, ήταν διαφορετικό και νόστιμο αλλά την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο λεμόνι, ίσως και λιγότερη μουστάρδα γιατί μου βγήκε κομματάκι ξυνούτσικο
    #
    Σχόλιο από Terezoulini, 23-3-10  
    Νομίζω ότι αυτή η συνταγή πάει με κάθε φιλέτο ψαριού, εγώ δεν είχα πέρκα και την έκανα με τιλάπια. Μείωσα το λεμόνι κατά μισό γιατί μου φάνηκε πολύ ξινό. Γλείφαμε τα δάχτυλά μας, πολύ επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από Μίνα, 20-5-10  
    Πάνω που ήμουν έτοιμη να κάνω την πέρκα στο φούρνο με πατάτες και ντοματούλα(ως συνήθως), είδα τη συνταγή σου και την έκανα. Εβαλα και πατάτες στο φούρνο με μουστάρδα, θυμάρι και ζωμό όπως στην πέρκα.
    Τελειο. Μπράβο!!!
    Εγινε τέλειο.
    #
    Σχόλιο από το ζουμαράκι, 27-12-10  
    η συνταγή είναι εκπληκτική! Έχω να προτείνω μια παραλλαγή για όσους έχουν λίγη όρεξη επιπλέον καθώς και τζάκι. Αντί για το τηγάνισμα του ψαριού, μπορείτε να το ψήσετε στο τζάκι βάζοντας λαδολέμονο και ρίγανη κατά το ψήσιμο. Στη συνέχεια το τσιγαρίζετε λίγο στο τηγάνι και συνεχίζετε με το σβήσιμο του ψαριού με το λεμόνι κτξ. ...
    καλή συνέχεια και καλή όρεξη!
    #
    Σχόλιο από Tetoula, 6-3-13  
    Πολύ νόστιμη. Επειδή το τηγάνι μου είναι μικρό, τηγάνισα πρώτα το ψαράκι σε δόσεις, κ μετά έκανα τη σάλτσα σκέτη. Αλλά βγήκε πολύ ξινή με τα 2 λεμόνια, κ έτσι πρόσθεσα νεράκι και την έπηξα με λίγο κόρν φλάουρ. Έγινε απίθανο!!!
    #
    Σχόλιο από demi deni, 7-12-13  
    πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα !!!! την έφτιαξα με πακγάσιους, παρέλειψα το ζωμό λαχανικών, και έβαλα λιγότερο λεμόνι,......πέντε τα πιρουνάκια και από εμένα.........
    #
    Σχόλιο από 1terina, 21-10-14  
    Το έφτιαξα με φιλέτο βακαλάο, χωρίς κύβο και με ρίγανη αντί για θυμάρι. Μέτριο το αποτέλεσμα.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ψαράκια
    Ένα βιβλίο 48 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 155 αγαπημένων συνταγών, του/της sstavroula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της the
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 447 αγαπημένων συνταγών, του/της sophiaσοφια
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της fjannis