Πεντανόστιμη πέρκα
Λεμονάτη και γευστική συνταγή για φιλέτο ψαριού
Λίγα μυστικά ακόμα
Παρόλο που είναι απλή, εύκολη και γρήγορη το αποτέλεσμα είναι γευ στι κό τα το. Μπορείτε να εκτελέσετε την συνταγή και με άλλα φιλέτα ψαριού.
Υλικά
-
2 μεγάλα κομμάτια φιλέτου πέρκας
-
2 λεμόνια
-
1 κύβος λαχανικών
-
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
θυμάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μισό ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών και την μουστάρδα.
-
2
Εντωμεταξύ αλατίζουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα της πέρκας και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
3
Σβήνουμε με τον χυμό από τα δύο λεμόνια και με τον ζωμό λαχανικών.
-
4
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και αφήνουμε για 10 λεπτά το πολύ σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-
5
Σερβίρουμε με ρύζι ή ακόμη καλύτερα με τηγανιτές πατατούλες.
Σχόλια (115)