Πεντανόστιμη ζύμη κουρού
Λίγα μυστικά ακόμα
Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!!!
Υλικά
-
1 κούπα γάλα
-
1 κούπα καλαμποκέλαιο
-
1 πλάκα μαργαρίνη
-
1 αυγό
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το γάλα, το καλαμποκέλαιο, την μαργαρίνη (προσοχή όχι λιωμένη αλλά μαλακωμένη σε ζεστό μέρος από πριν ή σε φούρνο μικροκυμάτων),το αυγό και το αλάτι.
-
2
Στην συνέχειά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο όσο χρειαστεί για να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια μας (θα πρέπει να ρίχνουμε λίγο λίγο κάθε φορά και να ζυμώνουμε για να απορροφά όλο το αλεύρι πριν ρίξουμε κι άλλο).
-
3
Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από χέρια μας και θα πρέπει να μας βγει μαλακή.
Σχόλια (11)