Πεντανόστιμο παστίτσιο με τυριά
Μακαρόνια με τυριά, κρέμα γάλακτος και μπεσαμέλ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για κεφαλοτύρι όποιο άλλο είδος τυριού μας αρέσει τριμμένο κι επίσης να προσθέσουμε 5-6 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο μαζί με την τριμμένη φέτα.
Υλικά
-
1/4 κιλού μακαρόνια χοντρά
-
1/4 κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
3 κούπες τριμμένη μαλακιά φέτα
-
Αλάτι
-
2 κούπες σάλτσα μπεσαμέλ σφιχτή
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
1 κούπα κεφαλοτύρι γλυκό ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
-
2
Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο, την τριμμένη φέτα, το πιπέρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι αν χρειάζεται.
-
3
Ετοιμάζουμε 2 κούπες σάλτσα μπεσαμέλ σφιχτή και την ανακατεύουμε απαλά με την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο κεφαλοτύρι μέχρι να γίνει μια δεμένη σάλτσα.
-
4
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ σκεύος και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
-
5
Στρώνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα.
-
6
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στο αέρα ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)