Πεντανόστιμο ρυζόγαλο ή ρυζόγαλο κρέμα
Δροσιστικό και νοστιμότατο ρυζόγαλο ιδανικό για τους καλοκαιρινούς καύσωνες. Είναι αρκετά εύκολο να το κάνει ακόμα και ένας αρχάριος. Την συνταγή αυτή την έχω από το Τσελεμεντέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν το ρύζι στο τέλος είναι λίγο σκληρό το αφήνουμε σε ζεστό μάτι με κλειστό καπάκι.
Υλικά
-
Για το απλό ρυζόγαλο
-
8 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
-
2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι
-
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη(300 γρ.) ζάχαρη
-
Κανέλα μασούρι και σκόνη
-
1 κουταλιά της σούπας κόρν-φλάουρ
-
Για το ρυζόγαλο κρέμα
-
3-4 κρόκους αυγών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στη φωτιά τη κατσαρόλα με το γάλα και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα και το ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο, ανακατεύοντας για λίγο, μη σβωλιάσει. Προσθέτουμε την κανέλα μασούρι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει, ωσότου αρχίσει να σκάζει το ρύζι.
-
2
Ρίχνουμε τότε μέσα τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ διαλυμμένο σε λίγο κρύο γάλα ή νερό.
-
3
Αφού πάρει μερικές βράσεις ακόμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το βάζουμε σε μπολάκια η ότι σκεύος θέλουμε και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με κανέλα.
-
4
Για το ρυζόγαλο κρέμα παρασκευάζεται ακριβώς όπως το απλό ρυζόγαλο, με την διαφορά, αντί για το κόρν-φλάουρ, θα προσθέσουμε στο ρυζόγαλο, αφού βράσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά, τους κρόκους των αυγών(που θα τους έχουμε χτυπήσει λίγο σε ενα πιάτο με λίγο γάλα) ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
-
5
Θα βάλουμε μετά το ρυζόγαλο-κρέμα στη φώτια να μισοπάρει βράση ανακατεύοντας ελαφρά.
Σχόλια