Πεντανόστιμο ρολό κολοκύθας
Ρολό χωρίς να έχει έντονη τη γεύση της κίτρινης κολοκύθας (για όσους δεν αρέσει) με πολλά μπαχαρικά και γέμιση κρέμας τυριού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε ξύσμα ενός πορτοκαλιού μαζί με τον πουρέ κολοκύθας για γεύση.
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
-
2/3 φλ. πολτοποιημένη κολοκύθα
-
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1/2 κ.γ. σόδα
-
1/2-1 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. μπαχάρι
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1/2 φλ. καρύδια τριμμένα
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
-
Γέμιση και γλάσο
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
2 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
-
1/2 φλ. καρύδια ψιλοτριμμένα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι χτυπάμε στο μίξερ κρόκους αυγών και ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας, βανίλια και μπαχαρικά. Προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τη σόδα και χτυπάμε να αφρατέψει το μείγμα.
-
2
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια (περίπου 5 λεπτά σε παχιά μαρέγκα) και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν τα υλικά μας.
-
3
Ντύνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα της κουζίνας μας, τη λαδώνουμε ελαφρά (αυτό βοηθάει να αφαιρεθεί καλύτερα το παντεσπάνι μας), ρίχνουμε το μείγμα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.
-
4
Αφαιρούμε το παντεσπάνι προσεχτικά από τη λαδόκολλα βάζοντάς το σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη.
-
5
Τυλίγουμε αμέσως σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Χτυπάμε καλά το τυρί, τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Ρίχνουμε και την άχνη φτιάχνοντας γλάσο-κρέμα. Κρατάμε λίγο γλάσο για να καλύψουμε το ρολό μας. Ανοίγουμε το ρολό, βάζουμε γέμιση και πασπαλίζουμε με καρύδια.
-
7
Τυλίγουμε πάλι σε ρολό. Κόβουμε τις άκρες για καλύτερη εμφάνιση.
-
8
Καλύπτουμε με το γλάσο που κρατήσαμε όλο το ρολό (εγώ έβαλα ανάμεσα στο γλάσο μερέντα που ταιριάζει πολύ) και κάνουμε σχέδια-ρίγες με ένα πιρουνάκι!
-
9
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε!!
Σχόλια