ATHINA_SERRES  SynAthina
ATHINA_SERRES SynAthina @SynAthina
Σερρες, ΕΛΛΑΔΑ

Μια διαφορετική πρόταση για την παρουσίαση του πεπονιού στο τραπέζι σας. Ξεγελάει και αρέσει πολύ στα παιδιά, γιατί είναι και #ΕλαφρύΓλυκό και #Φρούτο .
Ότι πρέπει για το #Καλοκαίρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το #Πεπόνι να είναι #ώριμο για να μη δυσκολευτείτε στο άδειασμα.
Αφήστε το να παγώσει καλά για να μην διαλυθεί όταν το κόψετε.

Τη συνταγή την είδα σε ένα τοπικό κανάλι των Σερρών και μου άρεσε πολύ ή ιδέα.
Ίσως μπορεί να γίνει και με μικρό καρπούζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 ατομα
  1. 1 πεπονάκι ώριμο
  2. 1 βερύκοκο ή αλλα φρούτα που σας αρέσουν
  3. 1 φακελάκι ζελέ
  4. 1/2 ποτήρι νερό ζεστό
  5. 1/2 ποτήρι παγωμένο νερό ή χυμό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε ένα μικρό πεπονάκι και κόβουμε το καπάκι του.

  2. 2

    Το αδειάζουμε με ένα κουτάλι προσεχτικά να μην το τρυπήσουμε.

  3. 3

    Κόβουμε το εσωτερικό του σε μικρά κομματάκια.

  4. 4

    Κόβουμε και το ροδάκινο και το βερύκοκο (ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε).

  5. 5

    Ετοιμάζουμε το ζελέ,λιώνουμε τη σκόνη ζελέ σε μισό ποτήρι ζεστό νερό και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το παγωμένο νερό ή χυμό.

  6. 6

    Γεμίζουμε το πεπόνι με τα φρούτα και το ζελέ καλά ώς πάνω.

  7. 7

    Το κλείνουμε με το καπάκι του και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.5-6 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ.

  8. 8

    Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε και σερβίρουμε φέτες "πεπονοζελέ" σκέτες,με παγωτό ή με σαντιγί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Φοβερή ιδέα με το πεπονάκι...μπράβο σου!!! Θα το δοκιμάσω αύριο κιόλας\n\n\n

Από

ATHINA_SERRES  SynAthina
στις
Σερρες, ΕΛΛΑΔΑ
Λογίστρια ... μαγείρισσα και mommy! Μέλος των συνταγών της παρέας από το 2012.. (ούτε smartphone δεν είχαμε τότε να φανταστείτε !!) Μετέπειτα ακολούθησα στην cookpad Greece.. Συν Αθηνά SynAthina Η σελίδα με τις συνταγες μου εδώ : https://www.facebook.com/AthinaStavrakara/
Δες περισσότερα