Πεπονάκι γεμιστό
Μια διαφορετική πρόταση για την παρουσίαση του πεπονιού στο τραπέζι σας. Ξεγελάει και αρέσει πολύ στα παιδιά, γιατί είναι και #ΕλαφρύΓλυκό και #Φρούτο .
Ότι πρέπει για το #Καλοκαίρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το #Πεπόνι να είναι #ώριμο για να μη δυσκολευτείτε στο άδειασμα.
Αφήστε το να παγώσει καλά για να μην διαλυθεί όταν το κόψετε.
Τη συνταγή την είδα σε ένα τοπικό κανάλι των Σερρών και μου άρεσε πολύ ή ιδέα.
Ίσως μπορεί να γίνει και με μικρό καρπούζι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε ένα μικρό πεπονάκι και κόβουμε το καπάκι του.
-
2
Το αδειάζουμε με ένα κουτάλι προσεχτικά να μην το τρυπήσουμε.
-
3
Κόβουμε το εσωτερικό του σε μικρά κομματάκια.
-
4
Κόβουμε και το ροδάκινο και το βερύκοκο (ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε).
-
5
Ετοιμάζουμε το ζελέ,λιώνουμε τη σκόνη ζελέ σε μισό ποτήρι ζεστό νερό και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε το παγωμένο νερό ή χυμό.
-
6
Γεμίζουμε το πεπόνι με τα φρούτα και το ζελέ καλά ώς πάνω.
-
7
Το κλείνουμε με το καπάκι του και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.5-6 ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ.
-
8
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε και σερβίρουμε φέτες "πεπονοζελέ" σκέτες,με παγωτό ή με σαντιγί.
Σχόλια (9)