Πέρκα στο φούρνο

Bαθμολογία: 5
       
 
10 ψήφοι
ΑΛΕΞ, 11.11.08

Περιγραφή

Ονειρική συνταγή για αυτούς που δυσκολεύονται με το ψάρι.
Πέρκα στο φούρνο
photo: aurea

Τι χρειαζόμαστε:

  • 700 γρ. πέρκα κομμένη σε 4 μερίδες
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  •  1 κρεμμυδι ξερό σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 1 κούπα μαϊντανό
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Φρυγανιά τρίμα
  • Λάδι
  • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Θαλασσινά
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Σκόρδο , Ντομάτες
Σερβίρει: 2-3 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αλευρώνω τα κομμάτια πέρκας και τα τηγανίζω ελαφρώς μέχρι να ροδίσουν .
  2. Τσιγαρίζω σε άλλο τηγάνι με τη σειρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνω την ντομάτα, το μαϊντανό, τον ανηθο και τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια για 2-3 λεπτά μέχρι να «δέσουν» τα υλικά.
  3. Βάζω τα κομμάτια πέρκας στο ταψί και πάνω τους ρίχνω το μίγμα του τηγανιού μου.
  4. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 20 λεπτά και είναι έτοιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνταγή που βρίσκεται στο μενού του ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Σχετικές συνταγές

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από ale_online, 12-11-09  
    καλο ακούγεται .Θα το δοκιμάσω
    #
    Σχόλιο από Νινετα, 22-3-10  
    Πολύ νόστιμο. Εγώ το έφτιαχνα αλλά δεν τηγάνιζα το ψάρι. Έτσι είναι νοστιμότερο
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 13-12-10  
    Λοιπόν, τα έφτιαξα σήμερα με παγκάσιους. Επειδή δεν είχα μαιντανό και άνηθο, έβαλα λίγη κανέλα στη σάλτσα. Έγιναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Ευχαριστώ πολύ-πολύ!
    #
    Σχόλιο από sooko1000, 5-5-11  
    #
    Σχόλιο από NIKD1, 18-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο το φαγητό. Δεν έβαλε ζάχαρη επειδή γενικά την αποφεύγω.
    #
    Σχόλιο από aurea, 3-3-13  
    Ο συνδυασμός αυτών των υλικών πρέπει να είναι υπέροχος! Θα βαθμολογήσω μόλις βγει από τον φούρνο και το δοκιμάσω. Εγώ το έκανα χωρίς αλάτι και ζάχαρη, καθώς τα αποφεύγω, και χωρίς τριμμένη φρυγανιά. Την τριμμένη φρυγανιά πότε την βάζουμε; :)
    #
    Σχόλιο από aurea, 3-3-13  
    Πάρα πολύ νόστιμο βγήκε! Δοκίμασα ένα μικρό κομμάτι και ανέβασα την φωτογραφία. Η συνταγή μπήκε στις αγαπημένες μου! :)
    #
    Σχόλιο από Italia1, 7-3-13  
    #
    Σχόλιο από afratoula, 19-3-13  
    Αλεξ, δοκίμασα εχτές τη συνταγή σου χωρίς άνιθο όμως και βγήκε πολύ αρωματικό το ψάρι. Τα χορταρικά δεν τα έψησα πριν. Τα περασα μία στο μίξερ και τα έριξα πάνω από το ψάρι ωμά και μετα στο φούρνο και έγινε λουκούμι η πέρκα! Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stelia, 30-10-13  
    Μας άρεσε πολύ! Δεν τηγάνισα το ψάρι και το άλειψα με μουστάρδα. Σ΄ευχαριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από viki, 12-11-13  
    Πολύ καλό! Κι εγώ δεν τα τηγάνισα τα έβαλα κατευθείαν στο φούρνο!!!
    #
    Σχόλιο από touki, 13-3-14  
    αν και δεν ακολουθησα κατά γράμμα τη συνταγή, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ale_online, 12-11-09  
    καλο ακούγεται .Θα το δοκιμάσω
    #
    Σχόλιο από Νινετα, 22-3-10  
    Πολύ νόστιμο. Εγώ το έφτιαχνα αλλά δεν τηγάνιζα το ψάρι. Έτσι είναι νοστιμότερο
    #
    Σχόλιο από mamoulitsa, 13-12-10  
    Λοιπόν, τα έφτιαξα σήμερα με παγκάσιους. Επειδή δεν είχα μαιντανό και άνηθο, έβαλα λίγη κανέλα στη σάλτσα. Έγιναν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ. Ευχαριστώ πολύ-πολύ!
    #
    Σχόλιο από sooko1000, 5-5-11  
    #
    Σχόλιο από NIKD1, 18-1-12  
    Πάρα πολύ νόστιμο το φαγητό. Δεν έβαλε ζάχαρη επειδή γενικά την αποφεύγω.
    #
    Σχόλιο από aurea, 3-3-13  
    Πάρα πολύ νόστιμο βγήκε! Δοκίμασα ένα μικρό κομμάτι και ανέβασα την φωτογραφία. Η συνταγή μπήκε στις αγαπημένες μου! :)
    #
    Σχόλιο από Italia1, 7-3-13  
    #
    Σχόλιο από afratoula, 19-3-13  
    Αλεξ, δοκίμασα εχτές τη συνταγή σου χωρίς άνιθο όμως και βγήκε πολύ αρωματικό το ψάρι. Τα χορταρικά δεν τα έψησα πριν. Τα περασα μία στο μίξερ και τα έριξα πάνω από το ψάρι ωμά και μετα στο φούρνο και έγινε λουκούμι η πέρκα! Ευχαριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από stelia, 30-10-13  
    Μας άρεσε πολύ! Δεν τηγάνισα το ψάρι και το άλειψα με μουστάρδα. Σ΄ευχαριστώ για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από viki, 12-11-13  
    Πολύ καλό! Κι εγώ δεν τα τηγάνισα τα έβαλα κατευθείαν στο φούρνο!!!
    #
    Σχόλιο από touki, 13-3-14  
    αν και δεν ακολουθησα κατά γράμμα τη συνταγή, το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από aurea, 3-3-13  
    Ο συνδυασμός αυτών των υλικών πρέπει να είναι υπέροχος! Θα βαθμολογήσω μόλις βγει από τον φούρνο και το δοκιμάσω. Εγώ το έκανα χωρίς αλάτι και ζάχαρη, καθώς τα αποφεύγω, και χωρίς τριμμένη φρυγανιά. Την τριμμένη φρυγανιά πότε την βάζουμε; :)

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Πως καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της dim79
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της aurea
    ΨΑΡΙΑ
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Θαλασσινή αύρα
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 58 αγαπημένων συνταγών, του/της angel2010