Pesto alla calabrese
Από τον νότο της Ιταλίας μια νόστιμη παραλλαγή της κλασσικής pesto με βάση τις κόκκινες πιπεριές.
Λίγα μυστικά ακόμα
http//www.epicurious.com/recipes/member/views/PESTO-ALLA-CALABRESE-50137854
Υλικά
-
1/2 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1 κ.γ. ρίγανη
-
1/2 κ.γ. τσίλι
-
500 γρ. κόκκινες πιπεριές
-
150 γρ. ρικότα
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμειγνύουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές, το αλάτι, το τσίλι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη στο μίξερ για 2-3 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε το ρικότα και αναμειγνύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
-
3
Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια