Pesto alla Genovese

Μαγειρεύτηκε 9 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μια αυθεντική συνταγή, κατευθείαν από τη Γένοβα. Πραγματικά πολύ νόστιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Άλλη μια συνταγή που μου έδωσε η φίλη μας η Λέσλι. Της την έδωσε μια κυρία από τη Γένοβα και είπε πως είναι παραδοσιακή συνταγή της οικογένειάς της. Της είπε πως το μυστικό είναι στην πατάτα που βράζει με τα μακαρόνια και στο τυρί που πρέπει να είναι μισό Πεκορίνο και μισό Παρμεζάνα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 Minutes
  1. 50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  2. 75 γρ. κουκουνάρια ή καρύδια
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. λίγο αλάτι
  5. 50 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
  6. 50 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  7. 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάλτε τα κουκουνάρια (ή τα καρύδια) σε τηγάνι και σωτάρετέ τα λίγο μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καστανό χρώμα.

  2. 2

    Βάλτε στο μούλτι ή στο μπλέντερ το βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι. (εάν θέλετε μπορείτε να το βάλετε στην κατάψυξη μετά από αυτό το βήμα)

  3. 3

    Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και ανακατέψτε με το βούτυρο και το τριμμένο τυρί.

  4. 4

    Βράστε τα ζυμαρικά σας, βάζοντας μέσα στο νερό και μια πατάτα.

  5. 5

    Όταν βράσουν, πάρτε 7-8 κ.σ. από το νερό και προσθέστε τα στο πέστο. Στραγγίξτε τα μακαρόνια και ανακατέψτε με το πέστο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (9)

Σχόλια (58)

aliki_ma
aliki_ma @aliki_ma
Ένα έχω να πω ... Φάγαμε 1 κιλό μακαρόνια 5 άνθρωποι 😂
Καταπληκτικό pesto! Μπράβο Sitronella για άλλη μία φορά φάγαμε υπέροχα ακολουθώντας συνταγή σου. Ευχαριστούμε

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα