Pesto με Ρόκα και Αγκινάρες (με παραλλαγή νηστίσιμη ή Vegan)

Θέρος
Θέρος @cook_8482822

Εύκολη και γρήγορη σάλτσα Pesto με Ρόκα και Αγκινάρες ψητές στο γκριλ. Είναι μία Pesto την οποία δοκίμασα σε στιγμή έμπνευσης και από τότε είναι η κύρια σάλτσα Pesto που φτιάχνουμε στην κουζίνα μας. Δοκιμάστε την μαζί με το αγαπημένο σας είδος ζυμαρικών, ή πάνω σε λεπτές φρυγανισμένες φέτες σικαλίσιου ψωμιού!

Λίγα μυστικά ακόμα

* οι αγκινάρες που αγοράζω, είναι έτοιμες αγκινάρες ψημένες στο γκριλ, διατηρημένες σε μεγάλους τενεκέδες γεμάτους λάδι, είτε από Ιταλία είτε από Ελλάδα (Κρήτη).** πολύ μεγάλη προσοχή στο αλάτι, γιατί τα σκληρά τυριά είναι συνήθως αλμυρά. Εγώ δεν βάζω καθόλου αλάτι στην αρχή, αλλά μετά, αφού έχω τελειώσει την σάλτσα και την έχω δοκιμάσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

13 Minutes
ένα μέτριο βάζο Pesto
  1. 1 ματσάκι ρόκα μεγάλο (2 αν το ματσάκι είναι μικρό)
  2. 5 αγκινάρες* μικρές, ψητές στο γκριλ (χωρίς κοτσάνι)
  3. 100 γρ. τυρί σκληρό (το παραλείπουμε για νηστίσιμο ή Vegan)
  4. 1 σκελίδα σκόρδο (βάζω 3, γιατί το True Blood γυρίζεται στην γειτονιά μας)
  5. Ελαιόλαδο αγνό παρθένο εξαιρετικό, κρύας εξαγωγής
  6. Αλάτι**

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλέθουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ρίχνουμε ανάλογο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη σάλτσα που την βάζουμε στο ψυγείο και η Pesto μας είναι έτοιμη!

  2. 2

    Προσέχουμε, κατά το άλεσμα στο μούλτι, πρέπει να ρίξουμε ικανή ποσότητα ελαιολάδου, ώστε να γίνει η σάλτσα αρκετά ρευστή. Διότι τα υλικά, μετά από κάποιες ώρες, θα "τραβήξουν" αρκετό από το ελαιόλαδο με αποτέλεσμα να γίνει η Pesto μας, σφιχτή και στεγνή.

    Στην περίπτωση που δεν βάλουμε τυρί για νηστίσιμο/vegan, τα υλικά δεν "τραβούν" τόσο εύκολα, γι αυτό προσοχή μην μας γίνει υπερβολικά ρευστή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Ρηνιώ
Ρηνιώ @cook_8451008
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Η αγκινάρα είναι πολύ θρεπτική αλλά δυστυχώς πολλοί δεν την τρώνε οπότε αυτός είναι ένας τρόπος να ξεγελαστούν οι...δύσκολοι! Θα τη δοκιμάσω και θα επανέλθω (ελπίζω βέβαια να βρω τις έτοιμες αγκινάρες...)

Από

Θέρος
Θέρος @cook_8482822
στις