Pes_to Λίλα
Oι πολλές αμυγδαλιές της περιοχής, η ρόκα που αφθονεί στους αγρούς, αλλά και το εξαιρετικό ελαιόλαδο της παραγωγής μας, μου έδωσαν την ιδέα αυτής της συνταγής.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν παραλείψουμε το τυρί η συνταγή είναι νηστίσιμη. Πάνω σε φέτες ντομάτας είναι καταπληκτικός μεζές. Και με ζυμαρικά όμως είναι άπαικτο. Ευχαριστώ και τον ggr για την βοήθεια που μου έδωσε σχετικά με το όνομα της συνταγής. Κατά κάποιον τρόπο είναι ο νονός.Για νάναι ασφαλής ως προς ίχνη γλουτένης η συνταγή, ελέγξτε το κεφαλοτύρι. Νάναι αυθεντικό κι όχι υποκατάστατο τυριού που μπορεί να περιέχει άμυλο με γλουτένη.
Υλικά
-
1 ματσάκι ρόκα
-
3 κουταλιές της σούπας ανάλατα αμύγδαλα
-
2-4 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένο
-
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο, πολύ καλής ποιότητας
-
κεφαλοτύρι πικάντικο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.
-
2
Πλένουμε καλά τη ρόκα και την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
-
3
Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα, τη ρόκα, 2 σκελίδες σκόρδο και το μισό από το ελαιόλαδο.
-
4
Αρχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν τα αμύγδαλα αλοιφή.
-
5
Ανοίγουμε και δοκιμάζουμε πόσο καυτερό είναι, και αναλόγως προσθέτουμε και το υπόλοιπο σκόρδο και το τυρί. Αν είναι πηχτό πολύ, προσθέτουμε κι άλλο ελαιόλαδο.
Σχόλια