Πέστο με μπρόκολο και σπανάκι
Η κλασσική ιταλική σάλτσα πέστο χρησιμοποιώντας μπρόκολο και σπανάκι για να τη φτιάξουμε, αντί για βασιλικό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ρόκα μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το σπανάκι και το μπρόκολο, αν θέλουμε μία αλλαγή.Αν βγει πολύ πηχτή η σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
Υλικά
-
1 πακέτο spaghetti Νο.7
-
1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο φρέσκο, κομμένο σε κομμάτια
-
2-3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
-
200-250 gr. σπανάκι ωμό, κομμένο και πλυμμένο
-
50 gr. κουκουνάρι
-
50 gr. κάσιους ή καρύδια
-
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι & πιπέρι
-
100 gr. παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε αρκετό νερό και προσθέτουμε το μπρόκολο και τα καρότα. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 30 λεπτά. Θέλουμε να κρατάνε λίγο, να μην λιώσουν.
-
2
Στο μπλέντερ, αλέθουμε το σπανάκι και τους ξηρούς καρπούς. Έπειτα, αλέθουμε και τα βρασμένα λαχανικά μας.
-
3
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αρκετό νερό.
-
4
Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε λίγη από την παρμεζάνα μας, περίπου 3 κουταλιές της σούπας.
-
5
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας μόλις είναι έτοιμα και τα προσθέτουμε στο πέστο μας, ανακατεύοντας ελαφρά. Θέλουμε να πάει παντού η σάλτσα μας, χωρίς να λιώσουν τα μακαρόνια.
-
6
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια