Πέστο με μπρόκολο και σπανάκι

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
fournos_micro
fournos_micro @cook_8518487
,

Η κλασσική ιταλική σάλτσα πέστο χρησιμοποιώντας μπρόκολο και σπανάκι για να τη φτιάξουμε, αντί για βασιλικό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ρόκα μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το σπανάκι και το μπρόκολο, αν θέλουμε μία αλλαγή.Αν βγει πολύ πηχτή η σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 1 πακέτο spaghetti Νο.7
  2. 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο φρέσκο, κομμένο σε κομμάτια
  3. 2-3 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  4. 200-250 gr. σπανάκι ωμό, κομμένο και πλυμμένο
  5. 50 gr. κάσιους ή καρύδια
  6. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  7. αλάτι & πιπέρι
  8. 100 gr. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε αρκετό νερό και προσθέτουμε το μπρόκολο και τα καρότα. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 30 λεπτά. Θέλουμε να κρατάνε λίγο, να μην λιώσουν.

  2. 2

    Στο μπλέντερ, αλέθουμε το σπανάκι και τους ξηρούς καρπούς. Έπειτα, αλέθουμε και τα βρασμένα λαχανικά μας.

  3. 3

    Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε αρκετό νερό.

  4. 4

    Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα αλεσμένα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, προσθέτουμε λίγη από την παρμεζάνα μας, περίπου 3 κουταλιές της σούπας.

  5. 5

    Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας μόλις είναι έτοιμα και τα προσθέτουμε στο πέστο μας, ανακατεύοντας ελαφρά. Θέλουμε να πάει παντού η σάλτσα μας, χωρίς να λιώσουν τα μακαρόνια.

  6. 6

    Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

fournos_micro
fournos_micro @cook_8518487
στις
,