Πετυχημένο παντεσπάνι σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
tastes to dream, 08.01.11

Περιγραφή

Είναι γρήγορο και εύκολο. Από την πρώτη δοκιμή το λατρεψα, ελπίζω να σας αρέσει!
Πετυχημένο παντεσπάνι σοκολάτας
photo: sugarmaniac

Τι χρειαζόμαστε:

Για το παντεσπάνι:
  • 6 αυγά
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. κακάο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
Σιρόπι:
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φλύδα πορτοκαλιού
  • 1 φλύδα λεμονιού
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο
  • 2 κ.σ. λικέρ (ότι προτιμάτε)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Παντεσπάνια
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Αβγά , Σοκολάτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε σ' ένα μπόλ κοσκινισμένα το αλεύρι, κακάο, αλάτι, μπέικιν.
  2. Σ' άλλο μπόλ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
  3. Αφού αφρατέψει το μίγμα με τ΄αυγά, σταματάμε το μίξερ.
  4. Προσθέτουμε στα αυγά, το μίγμα με το αλεύρι σιγά- σιγά.
  5. Με μία σπάτουλα αναμιγνύουμε απαλά.
  6. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτηρωμένο ταψί ή τσέρκι των 23εκ.
  7. Μπορούμε και σε μεγαλύτερο ταψι ως 30εκ. αλλά θα μας βγεί λιγο πιο επιπεδο.
  8. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε για 25 λεπτά.
  9. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 3. Το πάνω μέρος το αφαιρούμε ίσα να βγεί το σκληρό μέρος του. Με το κρύο μας σιρόπι, τα σιροπιάζουμε και φτιάχνουμε την τούρτα που επιθυμούμε.
Σιρόπι:
  1. Βάζω όλα τα υλικά και τα βράζω για 7-8 λεπτά.
  2. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το αλκόολ.(προαιρετικά)

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από "το πρωινό μου", με κάποιες αλλαγές.

Την επιφάνεια απο το παντεσπάνι μας που αφαιρούμε την σκληρή, δεν την πετάμε, την κάνουμε τρίμμα στο μούλτι και διακοσμούμε την τούρτα μας.

Στο μίγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε και 2 βανίλιες, κανέλα.

Σχετικές συνταγές

    23 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 15-1-11  
    Επειδή έχω προσέξει ότι σε αρκετές συνταγές για παντεσπάνια (όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα sites) δεν αναφέρεται μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια, ας την πούμε τώρα για να το ξέρουν όσοι δεν έχουν σχετική εμπειρία: Τα αυγά τα χτυπάμε πολύ ώρα - όχι απλά να αφρίσουν, αλλά να δέσουν, να γίνουν σαν μαρέγκα και να ασπρίσουν. Ο όγκος που θα έχουν όταν θα σταματήσουμε το μίξερ θα πρέπει να είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον αρχικό, όταν ρίξαμε τα αυγά στο μπολ του μίξερ. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να υπολογίσουμε ένα καλό δεκάλεπτο για μίξερ χειρός, ή γύρω στα πέντε λεπτά για ισχυρό επιτραπέζιο μίξερ.
    #
    Σχόλιο από zitsa, 21-1-11  
    αν κρινω απο τα υλικα και τον τροπο που το φτιαχνεις νομιζω οτι θα το λατρεψω... σ'ευχαριστω...
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-1-11  
    Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας ικανοποιήσει! Επιπλέον μπορεί στο μείγμα του να προστεθούν και αρώματα (κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο).
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 26-3-11  
    Πολυ νοστιμο βγηκε! Η μονη βλακεια ηταν πως δεν μου πετυχε το στολισμα οπως ηθελα...
    #
    Σχόλιο από IFI, 17-11-11  
    καλησπερα. εκανα χτες το απογευμα τουρτα με το παντεσπανι που προτεινεις και τωρα που γραφω δεν υπαρχει ψιχουλο.ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω μονη μου τουρτα κι εχω ενθουσιαστει.σε υπερευχαριστω για την συνταγη και 1000 μπραβο και πηρουνακια απο μενα.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 20-11-11  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά λόγια και για τα πηρουνάκια!!! Δοκίμασα και κάτι άλλο και με ενθουσίασε. Όταν έστηνα την τούρτα, τα παντεσπάνια μου αντί να τα βρέξω με σιρόπι, τα έβρεξα με χυμό πορτοκάλι! Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Έδωσε την υγρασία που έπρεπε στο παντεσπάνι και η γεύση του πορτοκαλιού ήταν δεμένη με το υπόλοιπο.
    #
    Σχόλιο από Gingerbread cookie, 28-11-12  
    Βγήκε πολύ καλό!Είναι και αρκετά εύκολο!Εγώ στο σιρόπι έβαλα για να το αρωματίσω μόνο λικέρ κεράσι και όχι τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, ούτε το γαρύφαλλο. Το παντεσπάνι το έκοψα στα δύο αφού tο έψησα σε τσέρκι 24cm. Η συνταγή κατοχυρώθηκε!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 5-2-13  
    Gingerbread cookie ευχαριστώ πάρα πολύ για την βαθμολογία και το σχόλιο! Το σιρόπι επιδέχετε αρκετές γευστικές παραλαγες, ώραία θα έιανι και με λικέρ κεράσι, αν κιολας χρησιμοποιηθει το παντεσπάνι για τουρτα τύπου black forest νομιζώ θα ταιριάζει ιδανικά! Χαιρομαι που σ αρεσε το παντεσπάνι, καλά μαγειρέματα!!!
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Εμεινα απολύτα ικανοποιημένη!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 15-7-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πηρουνάκια july88, χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή, καλή συνέχεια.
    #
    Σχόλιο από MAIRH37, 22-7-13  
    παρα πολυ καλο,πολυ νοστιμο.απλα θελει οπως λες και εσυ πολυ καλο χτυπημα τα αυγα, να φουσκωσουν παρα πολυ.παντως ειναι πεντανοστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-7-13  
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και το σχόλιο MAIRH37! Με βοηθάει πάντα σε ανάλογες συνταγές να πετύχουν σίγουρα, το να έχουν έρθει τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, να είναι φρέσκα και να γίνει καλό χτύπημα με την ζάχαρη στην αρχή. Χαίρομαι που σου άρεσε. Καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από aliel, 14-10-13  
    Επειδή ήταν μεγάλα τα αυγά που είχα έβαλα 5 αλλά μετά το ζυμάρι μου φάνηκε πολύ πηχτό οπότε το αραίωσα με γάλα. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένη (ίσως να έβγαινε τέλειο αν ακολουθούσα τη συνταγή κατά γράμμα) όμως μετά το ψήσιμο είχε πολύ έντονη τη μυρωδιά του αυγού. Αυτό μπορούμε να το γλυτώσουμε με κάποιον τρόπο; Ευτυχώς με τα υλικά κλπ μετά, δε μύριζε σχεδόν καθόλου. Σιρόπι έφτιαξα πολύ απλό, ζάχαρη και νεράκι.
    #
    Σχόλιο από SISSI, 25-10-13  
    Καλημέρα.....μια ερώτηση...η δόση είναι για ένα πανεσπάνι που μπορεί να γίνουν δύο, ή θα πρέπει να κάνω δυο δόσεις????
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-10-13  
    Καλησπέρα SISSI, η δόση που δίνω βγάζει 2 πάτους παντεσπάνι κανονικού πάχους ή 3 λεπτούς. Αλλά προσοχή για να βγούν 2 παντεσπάνια με αυτή την δόση πρέπει το ταψί ή τσέρκι σου να είναι 23-24 εκατοστά. Δηλαδή για τις μικρές τούρτες των 6-8 ατόμων. Διαφορετικά αν θές για μεγαλύτερο ταψί η δόση θα σου βγάλει ένα πάτο παντεσπάνι και θα χρειαστείς και δεύτερη δόση για 2. Ότι αλλο χρειαστείς ρώτησέ με. Καλή επιτυχία, εύχομαι αν το δοκιμάσεις να σ' αρέσει.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-10-13  
    Ευχαριστώ πολύ aliel για τα πηρουνάκια. Όσο για τα υλικά στην ζαχαροπλαστική παίζουν ρόλο τα γραμμάρια και τα βήματα της κάθε συνταγής. Εδώ χρησιμοποιώ τα αυγά σε μέγεθος Μ (περίπου στα 60γρ. το καθένα) οπότε πολύ πιθανών επειδή έβαλες λιγότερα και μπορεί να ήταν και διαφορετικού μεγέθους να άλλαξε την σύσταση της συνταγής αλλά η προσθήκη υγρού που έκανες ( με το γαλά) να βοήθησε. Σχετικά με την μυρωδιά των αυγών,ένα μυστικό για να μην μυρίζουν στο μείγμα είναι να χτυπήσουμε καλά τ' αυγά με την ζάχαρη ως να γίνουν αφράτα και λευκά σαν κρέμα. Αλλά βοηθάει επισής να "σπάνε" την μυρωδιά αν προσθέσουμε ξύσμα απο πορτοκαλί ή λεμόνι, βανίλια, άρωμα καφέ. Τις περισσότερες φορές όταν κρυώσει το κείκ ή το παντεσπάνι δεν μυρίζει. Χαίρομαι που σου άρεσε και αν το ξαναδοκιμάσεις ελπίζω να σε ικανοποιήσει πλήρως. Καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από SISSI, 25-10-13  
    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση....το τσέρκι μου ανοίγει μέχρι 30cm...Αν κάνω 1,5 δόση θα μπορέσω να βγάλω 2 πάτους???? Με προβληματίζει ποσότητα των αυγών για 2 δόσεις!!!!
    #
    Σχόλιο από hrisart, 18-5-14  
    Τέλεια συνταγή, την εφτιαξα 3 φορές με τη διαφορά ότι τα αυγά τα χώρισα και χτύπησα μαρέγκα και κρόκους με τη ζάχαρη. Εβαλα και βανίλια στο μείγμα. Την πρώτη φορά έκανα διπλή δόδη στο μεγάλο ταψί του φούρνου και βγήκε μια μεγάλη τούρτα για το σχολείο του μικρού.
    #
    Σχόλιο από MAIRH37, 18-5-14  
    τελειο καθε φορα που το κανω!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Pagann, 29-6-14  
    Την έφτιαξα, εύκολη και φανταστική!!!! Η πρώτη μου τούρτα!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Αντιγόνη, 15-1-11  
    Επειδή έχω προσέξει ότι σε αρκετές συνταγές για παντεσπάνια (όχι μόνο εδώ αλλά και σε άλλα sites) δεν αναφέρεται μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια, ας την πούμε τώρα για να το ξέρουν όσοι δεν έχουν σχετική εμπειρία: Τα αυγά τα χτυπάμε πολύ ώρα - όχι απλά να αφρίσουν, αλλά να δέσουν, να γίνουν σαν μαρέγκα και να ασπρίσουν. Ο όγκος που θα έχουν όταν θα σταματήσουμε το μίξερ θα πρέπει να είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον αρχικό, όταν ρίξαμε τα αυγά στο μπολ του μίξερ. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να υπολογίσουμε ένα καλό δεκάλεπτο για μίξερ χειρός, ή γύρω στα πέντε λεπτά για ισχυρό επιτραπέζιο μίξερ.
    #
    Σχόλιο από zitsa, 21-1-11  
    αν κρινω απο τα υλικα και τον τροπο που το φτιαχνεις νομιζω οτι θα το λατρεψω... σ'ευχαριστω...
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-1-11  
    Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας ικανοποιήσει! Επιπλέον μπορεί στο μείγμα του να προστεθούν και αρώματα (κανέλα, βανίλια, μοσχοκάρυδο).
    #
    Σχόλιο από sugarmaniac, 26-3-11  
    Πολυ νοστιμο βγηκε! Η μονη βλακεια ηταν πως δεν μου πετυχε το στολισμα οπως ηθελα...
    #
    Σχόλιο από IFI, 17-11-11  
    καλησπερα. εκανα χτες το απογευμα τουρτα με το παντεσπανι που προτεινεις και τωρα που γραφω δεν υπαρχει ψιχουλο.ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω μονη μου τουρτα κι εχω ενθουσιαστει.σε υπερευχαριστω για την συνταγη και 1000 μπραβο και πηρουνακια απο μενα.
    #
    Σχόλιο από july88, 10-7-13  
    Εμεινα απολύτα ικανοποιημένη!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 15-7-13  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα πηρουνάκια july88, χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή, καλή συνέχεια.
    #
    Σχόλιο από MAIRH37, 22-7-13  
    παρα πολυ καλο,πολυ νοστιμο.απλα θελει οπως λες και εσυ πολυ καλο χτυπημα τα αυγα, να φουσκωσουν παρα πολυ.παντως ειναι πεντανοστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-7-13  
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια και το σχόλιο MAIRH37! Με βοηθάει πάντα σε ανάλογες συνταγές να πετύχουν σίγουρα, το να έχουν έρθει τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, να είναι φρέσκα και να γίνει καλό χτύπημα με την ζάχαρη στην αρχή. Χαίρομαι που σου άρεσε. Καλά μαγειρέματα!
    #
    Σχόλιο από aliel, 14-10-13  
    Επειδή ήταν μεγάλα τα αυγά που είχα έβαλα 5 αλλά μετά το ζυμάρι μου φάνηκε πολύ πηχτό οπότε το αραίωσα με γάλα. Σε γενικές γραμμές έμεινα ικανοποιημένη (ίσως να έβγαινε τέλειο αν ακολουθούσα τη συνταγή κατά γράμμα) όμως μετά το ψήσιμο είχε πολύ έντονη τη μυρωδιά του αυγού. Αυτό μπορούμε να το γλυτώσουμε με κάποιον τρόπο; Ευτυχώς με τα υλικά κλπ μετά, δε μύριζε σχεδόν καθόλου. Σιρόπι έφτιαξα πολύ απλό, ζάχαρη και νεράκι.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-10-13  
    Ευχαριστώ πολύ aliel για τα πηρουνάκια. Όσο για τα υλικά στην ζαχαροπλαστική παίζουν ρόλο τα γραμμάρια και τα βήματα της κάθε συνταγής. Εδώ χρησιμοποιώ τα αυγά σε μέγεθος Μ (περίπου στα 60γρ. το καθένα) οπότε πολύ πιθανών επειδή έβαλες λιγότερα και μπορεί να ήταν και διαφορετικού μεγέθους να άλλαξε την σύσταση της συνταγής αλλά η προσθήκη υγρού που έκανες ( με το γαλά) να βοήθησε. Σχετικά με την μυρωδιά των αυγών,ένα μυστικό για να μην μυρίζουν στο μείγμα είναι να χτυπήσουμε καλά τ' αυγά με την ζάχαρη ως να γίνουν αφράτα και λευκά σαν κρέμα. Αλλά βοηθάει επισής να "σπάνε" την μυρωδιά αν προσθέσουμε ξύσμα απο πορτοκαλί ή λεμόνι, βανίλια, άρωμα καφέ. Τις περισσότερες φορές όταν κρυώσει το κείκ ή το παντεσπάνι δεν μυρίζει. Χαίρομαι που σου άρεσε και αν το ξαναδοκιμάσεις ελπίζω να σε ικανοποιήσει πλήρως. Καλή συνέχεια!
    #
    Σχόλιο από hrisart, 18-5-14  
    Τέλεια συνταγή, την εφτιαξα 3 φορές με τη διαφορά ότι τα αυγά τα χώρισα και χτύπησα μαρέγκα και κρόκους με τη ζάχαρη. Εβαλα και βανίλια στο μείγμα. Την πρώτη φορά έκανα διπλή δόδη στο μεγάλο ταψί του φούρνου και βγήκε μια μεγάλη τούρτα για το σχολείο του μικρού.
    #
    Σχόλιο από MAIRH37, 18-5-14  
    τελειο καθε φορα που το κανω!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Pagann, 29-6-14  
    Την έφτιαξα, εύκολη και φανταστική!!!! Η πρώτη μου τούρτα!!!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 12-8-14  
    Γειά σου xrysh13, δεν επηρεάζει κάπου, ούτε το υλικό της σιλικόνης αλλά αυτή η δόση που δίνω για να βγουν 2 παντεσπάνια στο κανονικό τους πάχος πρέπει η φόρμα σου να είναι 24 εκατοστά. Αν έχεις λίγο μεγαλύτερη απλά θα σου βγούν πιο λεπτά αλλά για 30 εκ. και πάνω θέλεις την διπλή δόση. Να χαίρεσαι την κόρη σου τα καλύτερα της εύχομαι. Καλή επιτυχία
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 12-8-14  
    Ευχαριστώ πολύ για την βαθμολογία hrisart η τεχνική σου που τα χώρισες σε μαρέγκα -κρόκους θα το έκανε ακόμα πιο αφράτο. Πολύ χαίρομαι που σε έχει ικανοποιήσει η συνταγή και σίγουρα θα έκλεψε εντυπώσεις στο σχολείο του μικρού σου ;)
    Ευχαριστώ πολύ πολύ MAIRH37 χαίρομαι που την φτιάχνεις και σου αρέσει, να σου καλά και για τα πηρουνακια και για το σχόλιο Pagann καλή συνέχεια στις επιτυχημένες τούρτες σου :)

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από SISSI, 25-10-13  
    Καλημέρα.....μια ερώτηση...η δόση είναι για ένα πανεσπάνι που μπορεί να γίνουν δύο, ή θα πρέπει να κάνω δυο δόσεις????
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 25-10-13  
    Καλησπέρα SISSI, η δόση που δίνω βγάζει 2 πάτους παντεσπάνι κανονικού πάχους ή 3 λεπτούς. Αλλά προσοχή για να βγούν 2 παντεσπάνια με αυτή την δόση πρέπει το ταψί ή τσέρκι σου να είναι 23-24 εκατοστά. Δηλαδή για τις μικρές τούρτες των 6-8 ατόμων. Διαφορετικά αν θές για μεγαλύτερο ταψί η δόση θα σου βγάλει ένα πάτο παντεσπάνι και θα χρειαστείς και δεύτερη δόση για 2. Ότι αλλο χρειαστείς ρώτησέ με. Καλή επιτυχία, εύχομαι αν το δοκιμάσεις να σ' αρέσει.
    #
    Σχόλιο από SISSI, 25-10-13  
    Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση....το τσέρκι μου ανοίγει μέχρι 30cm...Αν κάνω 1,5 δόση θα μπορέσω να βγάλω 2 πάτους???? Με προβληματίζει ποσότητα των αυγών για 2 δόσεις!!!!
    #
    Σχόλιο από xrysh13, 12-8-14  
    Εχω φορμα σιλικονης σε σχημα θα πρεπει να προσεξω κατι η ειναι το ιδιο;για τα γενεθλια της κορης μου

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 20-11-11  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά λόγια και για τα πηρουνάκια!!! Δοκίμασα και κάτι άλλο και με ενθουσίασε. Όταν έστηνα την τούρτα, τα παντεσπάνια μου αντί να τα βρέξω με σιρόπι, τα έβρεξα με χυμό πορτοκάλι! Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Έδωσε την υγρασία που έπρεπε στο παντεσπάνι και η γεύση του πορτοκαλιού ήταν δεμένη με το υπόλοιπο.
    #
    Σχόλιο από Gingerbread cookie, 28-11-12  
    Βγήκε πολύ καλό!Είναι και αρκετά εύκολο!Εγώ στο σιρόπι έβαλα για να το αρωματίσω μόνο λικέρ κεράσι και όχι τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, ούτε το γαρύφαλλο. Το παντεσπάνι το έκοψα στα δύο αφού tο έψησα σε τσέρκι 24cm. Η συνταγή κατοχυρώθηκε!
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 5-2-13  
    Gingerbread cookie ευχαριστώ πάρα πολύ για την βαθμολογία και το σχόλιο! Το σιρόπι επιδέχετε αρκετές γευστικές παραλαγες, ώραία θα έιανι και με λικέρ κεράσι, αν κιολας χρησιμοποιηθει το παντεσπάνι για τουρτα τύπου black forest νομιζώ θα ταιριάζει ιδανικά! Χαιρομαι που σ αρεσε το παντεσπάνι, καλά μαγειρέματα!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τούρτες
    Οι τούρτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός εορτα...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Κόβω παντεσπάνι σε πάτους
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (46)
    Παντεσπάνι  art
    Προστέθηκε από Ζουζουνελ
    5
           
           
    (37)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 82 αγαπημένων συνταγών, του/της ΦΩΦΩ79
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της MAMAKA MOU
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 78 αγαπημένων συνταγών, του/της MAIRH37
    ΤΟΥΡΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 108 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    ΓΛΥΚΑ ΖΥΜΗΣ
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris