κύρια φωτογραφία συνταγής Πετυχημένο παντεσπάνι σοκολάτας
tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Είναι γρήγορο και εύκολο. Από την πρώτη δοκιμή το λατρεψα, ελπίζω να σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από "το πρωινό μου", με κάποιες αλλαγές.Την επιφάνεια απο το παντεσπάνι μας που αφαιρούμε την σκληρή, δεν την πετάμε, την κάνουμε τρίμμα στο μούλτι και διακοσμούμε την τούρτα μας.Στο μίγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε και 2 βανίλιες, κανέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 50 γρ. κακάο
  5. 1 μπέικιν πάουντερ
  6. 1 πρέζα αλάτι
  7. Σιρόπι
  8. 1 κούπα νερό
  9. 1 κούπα ζάχαρη
  10. 1 φλοίδα πορτοκαλιού
  11. 1 φλοίδα λεμονιού
  12. 3 καρφάκια γαρίφαλο
  13. 2 κ.σ. λικέρ (ότι προτιμάτε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σ' ένα μπόλ κοσκινισμένα το αλεύρι, κακάο, αλάτι, μπέικιν.

  2. 2

    Σ' άλλο μπόλ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.

  3. 3

    Αφού αφρατέψει το μίγμα με τ΄αυγά, σταματάμε το μίξερ.

  4. 4

    Προσθέτουμε στα αυγά, το μίγμα με το αλεύρι σιγά- σιγά.

  5. 5

    Με μία σπάτουλα αναμιγνύουμε απαλά.

  6. 6

    Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτηρωμένο ταψί ή τσέρκι των 23εκ.

  7. 7

    Μπορούμε και σε μεγαλύτερο ταψι ως 30εκ. αλλά θα μας βγεί λιγο πιο επιπεδο.

  8. 8

    Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε για 25 λεπτά.

  9. 9

    Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 3. Το πάνω μέρος το αφαιρούμε ίσα να βγεί το σκληρό μέρος του. Με το κρύο μας σιρόπι, τα σιροπιάζουμε και φτιάχνουμε την τούρτα που επιθυμούμε.

  10. 10

    Βάζω όλα τα υλικά και τα βράζω για 7-8 λεπτά.

  11. 11

    Αφού κρυώσει προσθέτουμε το αλκόολ.(προαιρετικά)

Αντιδράσεις

Από

tastes to dream
στις