Πετυχημένο παντεσπάνι σοκολάτας
Είναι γρήγορο και εύκολο. Από την πρώτη δοκιμή το λατρεψα, ελπίζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από "το πρωινό μου", με κάποιες αλλαγές.Την επιφάνεια απο το παντεσπάνι μας που αφαιρούμε την σκληρή, δεν την πετάμε, την κάνουμε τρίμμα στο μούλτι και διακοσμούμε την τούρτα μας.Στο μίγμα μας μπορούμε να προσθέσουμε και 2 βανίλιες, κανέλα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σ' ένα μπόλ κοσκινισμένα το αλεύρι, κακάο, αλάτι, μπέικιν.
-
2
Σ' άλλο μπόλ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
-
3
Αφού αφρατέψει το μίγμα με τ΄αυγά, σταματάμε το μίξερ.
-
4
Προσθέτουμε στα αυγά, το μίγμα με το αλεύρι σιγά- σιγά.
-
5
Με μία σπάτουλα αναμιγνύουμε απαλά.
-
6
Ρίχνουμε το μίγμα μας σε βουτηρωμένο ταψί ή τσέρκι των 23εκ.
-
7
Μπορούμε και σε μεγαλύτερο ταψι ως 30εκ. αλλά θα μας βγεί λιγο πιο επιπεδο.
-
8
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, ψήνουμε για 25 λεπτά.
-
9
Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 3. Το πάνω μέρος το αφαιρούμε ίσα να βγεί το σκληρό μέρος του. Με το κρύο μας σιρόπι, τα σιροπιάζουμε και φτιάχνουμε την τούρτα που επιθυμούμε.
-
10
Βάζω όλα τα υλικά και τα βράζω για 7-8 λεπτά.
-
11
Αφού κρυώσει προσθέτουμε το αλκόολ.(προαιρετικά)
Σχόλια (30)