mmmmi
mmmmi @cook_8500245
limassol,cyprus

Το πικαλίλι ή πίκλα όπως το λέμε στην Κύπρο είναι διάφορα λαχανικά που φτιάχνουμε τουρσιά με σάλτσα μουστάρδας. Συνδιάζεται καταπληκτικά με κρέας στην σχάρα, ψητό, σάντουιτς κτλ. Έψαξα πολύ στο ιντερνετ για να βρώ μια συνταγή στα ελληνικά και επειδή δεν βρήκα, ανεβάζω την δική μου. Την φτιάχνω τακτικά και είναι καταπληκτική. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι καλυτερα να αφήσουμε το πικαλίλλι για 3 με 4 βδομάδες περίπου πριν το καταναλώσουμε έτσι ώστε να δέσει η σάλτσα με τα λαχανικά. Αν το θέλουμε πιο πικάντικο μπορούμε να πρεσθέσουμε περισσότερο κάρυ και ζιζιμπρι. Αν το θέλουμε πιο γλυκό μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 Βαζάκια μικρά
  1. 0.5 δέσμη σέλινο
  2. μικρά κρεμυδάκια (καμιά δεκαπενταριά)
  3. 2 καρότα μεγάλα
  4. 0.5 κουνουπιδι μέτριου μεγέθους
  5. 150 γρ αλάτι μαγειρικό
  6. 75 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 13 γρ κάρυ σε σκόνη
  8. 13 γρ τουρμερίκ (κιτρινόρυζα)
  9. 40 γρ μουστάρδα σε σκόνη
  10. 15 γραμμάρια ζίζιμπρι (τζιντζερ)
  11. 4 κουταλιές ζάχαρη
  12. 1 λίτρο ξύδι άσπρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Kόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με το αλάτι και τα αφήνουμε για 24 ώρες έτσι ώστε το αλάτι να απορρόφήσει τα υγρά

  2. 2

    Mετά από 24 ώρες τα ξεπλένουμε καλά αρκετές φορές για να φύγει το αλάτι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι 30 με 40 λεπτά για να στραγγίσουν καλά.

  3. 3

    Βάζουμε το αλέυρι, το κάρυ, το ζίζιμπρι, την σκόνη μουστάρδας και το τουρμερίκ σε μια κατσαρόλα με λίγο ξύδι και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Τα ανακατεύουμε πολύ απαλά και αργά συνεχώς.

  4. 4

    Βάζουμε και το υπόλοιπο ξύδι και την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακετεύουμε μέχρι να γίνει χυλός

  5. 5

    Βάζουμε μέσα στο μείγμα τα λαχανικά για 2 με 3 λεπτά, ανακατεύουμε με τον ίδιο ρυθμό και μετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά

  6. 6

    Βάζουμε το μείγμα αμέσως σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα σφραγίζουμε κατευθείαν

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Maria Tsoukka
Maria Tsoukka @cook_13435900
Δεν μας άρεσε καθόλου. Πολύ αλμυρό και πολύ ξιδάτο το αποτέλεσμα. Επιπλέον βρήκα υπερβολική την ποσότητα του τούμερικ

Από

mmmmi
mmmmi @cook_8500245
στις
limassol,cyprus