Πικάντικα Μπουτάκια με χυλοπίτες
Υλικά
-
180 γρ. μαργαρίνη κλασική
-
500 γρ. ώριμες ψιλοκομμένες ντομάτες
-
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
-
120 ml κόκκινο κρασί ξηρό
-
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1/2 κιλό χυλοπίτες
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 ζωμό κότας
-
1/2 ξύλο κανέλας
-
2-3 σπόρους μπαχάρι
-
1 φύλλο δάφνης
-
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
-
ανάλογο αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το μισό Βιτάμ και το λιώνουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα τα μπουτάκια. Τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο καθώς και τα μπαχαρικά, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου μαλακώσουν.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον ζωμό Knorr μαζί με τις ντομάτες και τον πελτέ, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος. Αφήνουμε 20-30 λεπτά έως ότου μαγειρευτούν τα μπουτάκια.
-
4
Παράλληλα, βράζουμε τις χυλοπίτες και σουρώνουμε. Λιώνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
-
5
Σερβίρουμε τα μπουτάκια μαζί με τις χυλοπίτες και προσθέτουμε από πάνω την τριμμένη γραβιέρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια