Πικάντικα τυροπιτάκια
Ευκολα και νοστιμα. Μια δοκιμη θα σας πεισει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω βαζω γιαουρτι και ειναι πολυ νοστιμα. Την συνταγη την εχω παρει απ ενα περιοδικο που λεγοταν 'Διαλεχτες πιτες και ταρτες' και οι συνταγες ειναι της κυριας Ιωαννας Σταμουλου.
Υλικά
-
1 πακετο φυλλα κρουστας
-
350-400 γρμ. φετα λιωμενη με πιρουνι
-
2-4 κ.σ. κοπανιστη
-
3 αβγα
-
1 φλ. τσαγιου γαλα ή γιαουρτι
-
Λιγη γλυκια παπρικα
-
Λαδι για το τηγανι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμαζετε τη γεμιση για τα τυροπιτακια, αναμειγνυοντας σε ενα μπολ την φετα, την κοπανιστη, το γαλα ή το γιαουρτι, την παπρικα και τα αβγα.
-
2
Απλωνετε τα φυλλα της κρουστας και τα κοβετε σε 3 καθετες λωριδες.
-
3
Βαζετε στην ακρη καθε λωριδας απο μια κουταλια γεμιση και τυλιγετε τριγωνα τυροπιτακια μεχρι να εξαντληθει η γεμιση και το φυλλο.
-
4
Τηγανιζετε τα τυροπιτακια σε καυτο λαδι,μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες.
-
5
Τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα πανω σε απορροφητικο χαρτι, να στραγγισουν.
Σχόλια (2)