κύρια φωτογραφία συνταγής Πικάντικα τυροπιτάκια
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Ευκολα και νοστιμα. Μια δοκιμη θα σας πεισει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγω βαζω γιαουρτι και ειναι πολυ νοστιμα. Την συνταγη την εχω παρει απ ενα περιοδικο που λεγοταν 'Διαλεχτες πιτες και ταρτες' και οι συνταγες ειναι της κυριας Ιωαννας Σταμουλου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακετο φυλλα κρουστας
  2. 350-400 γρμ. φετα λιωμενη με πιρουνι
  3. 2-4 κ.σ. κοπανιστη
  4. 3 αβγα
  5. 1 φλ. τσαγιου γαλα ή γιαουρτι
  6. Λιγη γλυκια παπρικα
  7. Λαδι για το τηγανι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμαζετε τη γεμιση για τα τυροπιτακια, αναμειγνυοντας σε ενα μπολ την φετα, την κοπανιστη, το γαλα ή το γιαουρτι, την παπρικα και τα αβγα.

  2. 2

    Απλωνετε τα φυλλα της κρουστας και τα κοβετε σε 3 καθετες λωριδες.

  3. 3

    Βαζετε στην ακρη καθε λωριδας απο μια κουταλια γεμιση και τυλιγετε τριγωνα τυροπιτακια μεχρι να εξαντληθει η γεμιση και το φυλλο.

  4. 4

    Τηγανιζετε τα τυροπιτακια σε καυτο λαδι,μεχρι να ροδισουν και απο τις δυο πλευρες.

  5. 5

    Τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα πανω σε απορροφητικο χαρτι, να στραγγισουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

golfo
golfo @cook_8452627
παρα πολυ ωραια τυροπιτακια,οτι πρεπει για μπυριτσα,τα φτιαξαμε χτες το βραδυ που ειχαμε παρεουλα και τα τσακισαμε,αν θελετε προσθεστε και λιγο ριγανη η δυοσμο τους ταιριαζει.\nεγω εβαλα φυλλο βυρητου γιατι ειναι πολυ λεπτο και εχει υπεροχη γευση βουτυρου.\nευχαριστω.

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ