Πικάντικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Αυτή η συνταγή μπισκότων είναι δικής μου έμπνευσης με βαση πολλές τέτοιου είδους συνταγες. Καμία δε με ικανοποιούσε αρκετά οπότε εφτιαξα μια δική μου. Τη δοκίμασα φέτος λοιπόν και πέτυχε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα θέλουμε πιο πικάντικα μπορούμε να βάλουμε περισσότερο πιπέρι.Εννοείται οτι μπορουμε να τα κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε.Δώστε χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί μεγαλώνουν αρκετά κατά το ψήσιμο.Ιδανικά χρησιμοποιούμε βούτυρο αγελάδος, βιολογικά αυγά, κανέλλα κεϋλανης, μισό με ένα στικ βανίλιας, γνήσιο ελληνικό μέλι.
Υλικά
-
1 +1/2 cups βούτυρο
-
1 cup καστανή ζάχαρη
-
2 αυγά
-
2 κσ βανίλια
-
1/2 cup μέλι
-
5 + cups μαλακό αλεύρι
-
4 κγ μαγειρική σόδα
-
2 κγ αλάτι
-
2 κγ μοσχοκάρυδο
-
2 κγ γαρύφαλλο
-
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
-
1 cup καστανή ζάχαρη για διακόσμηση (προαιρετικό)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C
-
2
Βάζουμε το βούτυρο (που 'εχουμε αφήσει να μαλακώσει αρκετά σε θερμκρασία δωματίου) με τη ζαχαρη και τα χτυπαμε μεχρι να αναμιχθουν
-
3
Σταδιακά ρίχνουμε το μέλι και μετά ένα ένα τα αυγά.
-
4
Αφού αναμιχθουν καλά ρίχνουμε τη σόδα το αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μυρωδικά/μπαχαρικά μας.
-
5
Ανακατεύουμε και μετά βάζουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη.
-
6
Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπαλάκια τα περναμε προαιρετικά σε ένα πιάτο με ζάχαρη και τα πιέζουμε αρκετά αφού τα βάλουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί.
-
7
Ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν στη λαδόκολλα (να σκληρύνουν).
Σχόλια