κύρια φωτογραφία συνταγής Πικάντικες φτερούγες με ρύζι
Antoni
Antoni @cook_8516599
αθηνα,ελλαδα

Ένα ωραίο πιάτο για τους λάτρεις του πικάντικου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι ένα πολύ γευστικό φαγητό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μουστάρδα απλώς εμένα μου αρέσει η ντιζόν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
4-5 άτομα
  1. 800 γρ. φτερούγες
  2. 1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  3. 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  4. 200 γρ. μουστάρδα ντιζόν ή απλή
  5. ξύσμα από ένα λεμόνι
  6. 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και λίγο λιγότερο
  7. 2 κ.γ. τσίλι
  8. 1 κ.σ. πάπρικα
  9. αλάτι
  10. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε τις φτερούγες και τις πλένουμε καλά. 

  2. 2

    Τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

  3. 3

    Σε ένα μπολ, βάζουμε την μουστάρδα, το τσίλι, την πάπρικα, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα.  Βάζουμε τις φτερούγες μέσα αφού έχουν κρυώσει και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού η μαρινάδα.

  4. 4

    Σωτάρουμε το ρύζι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 2 λεπτά και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τον ζωμό, στον οποίο έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι, και περιχύνουμε τις φτερούγες από πάνω.

  5. 5

    Ψήνουμε στον αέρα στους 200οC για 30-40 λεπτά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

Lina Tzimika
Lina Tzimika @cook_8526595
Εγώ αντί να σωτάρω τις φτερούγες τις βράζω και χρησιμοποιώ το ζωμό τους για το ψήσιμο.Το ρυζάκι το βάζω με λίγο λάδι στο φούρνο να σωταριστεί με λίγες φέτες κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά σε ροδέλες.Μετά προσθέτω τις φτερούγες μαριναρισμένες και το ζωμό από το βράσιμο.Ψήνω στους 200°C για 40 περίπου λεπτά.

Από

Antoni
Antoni @cook_8516599
στις
αθηνα,ελλαδα