Πικάντικες φτερούγες με ρύζι
Ένα ωραίο πιάτο για τους λάτρεις του πικάντικου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι ένα πολύ γευστικό φαγητό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μουστάρδα απλώς εμένα μου αρέσει η ντιζόν.
Υλικά
-
800 γρ. φτερούγες
-
1 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
-
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
-
200 γρ. μουστάρδα ντιζόν ή απλή
-
ξύσμα από ένα λεμόνι
-
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο και λίγο λιγότερο
-
2 κ.γ. τσίλι
-
1 κ.σ. πάπρικα
-
αλάτι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τις φτερούγες και τις πλένουμε καλά.
-
2
Τις σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα εξωτερικά, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
3
Σε ένα μπολ, βάζουμε την μουστάρδα, το τσίλι, την πάπρικα, το ξύσμα, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Βάζουμε τις φτερούγες μέσα αφού έχουν κρυώσει και ανακατεύουμε ξανά να πάει παντού η μαρινάδα.
-
4
Σωτάρουμε το ρύζι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για 2 λεπτά και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τον ζωμό, στον οποίο έχουμε προσθέσει και λίγο αλάτι, και περιχύνουμε τις φτερούγες από πάνω.
-
5
Ψήνουμε στον αέρα στους 200οC για 30-40 λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια