Πικάντικες γεμιστές πιπεριές
Πικάντικες μπουκίτσες πιπεριάς για καλοφαγάδες!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδέα να ανοίξω το λουκάνικο είναι από την τηλεόραση. Τα υπόλοιπα είναι δικά μου. Είχα πολλές πιπεριές κέρατο και είπα να μην κάνω πάλι σπετζοφάϊ. Εμάς μας άρεσε πολύ! Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας φανεί και εσάς ωραίο!!Καλή όρεξη! Περιμένω τα σχόλια σας.
Υλικά
-
22 (ίσως και παραπάνω ανάλογα με το μέγεθος) πιπεριές κέρατο πράσινες
-
2 λουκάνικα χωριάτικα
-
2 κ.σ κέτσαπ
-
2 κ.σ. μουστάρδα
-
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
-
2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
λίγο κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε τις πιπεριές σε ένα ταψι και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείτε να βγάλετε την φλούδα τους.
-
2
Παράλληλα, βγάζετε το εσωτερικό του λουκάνικου από το έντερο και το χτυπάτε στο μηχάνημα κοπής να γίνει μικρά κομματάκια, σα κιμάς περίπου.
-
3
Βάζετε το μείγμα σε ένα μπωλ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
-
4
Βγάζετε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε το κοτσάνι και κόβετε κατά μήκος ώστε να αφαιρέσετε τα σπόρια.
-
5
Για κάθε ρολλάκι θα χρησιμοποιείτε 2 πιπεριές. Θα τις τοποθετείτε ανοιχτές σε σχήμα σταυρού και στο κέντρο θα βάζετε μπαλάκια από το μείγμα του λουκάνικου, θα ενώνετε τις άκρες να κλείσουν σα φακελάκι και τοποθετείτε σε ταψάκι με την μεριά που τυλίξατε προς τον πάτο του ταψιού.
-
6
Πάσπαλίζετε λίγη παρμεζάνα πάνω από κάθε πιπεριά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε στο φούρνο μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο.
Σχόλια (2)