pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Οι γνωστές πατάτες γιαχνί στον φούρνο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είανι της Αργυρώς! Οι πατατές είναι πολύ νόστιμες! Μπορεί να χρειαστεί κατά το ψήσιμο να προσθέσετε νεράκι. Αυτό το ελέγχετε κατά το ψησιμο. Θα τις δείτε! Επίσης αν θέλετε και σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια από λουκάνικο! Η επιλογή δική σας! Καλή όρεξη!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 μερίδες
  1. 6 μεγάλες πατάτες
  2. λάδι
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. 1 κ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  7. 1 κ. γλυκού μπούκοβο
  8. 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  9. 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή λαχανικών
  10. 1 κ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  11. αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς. Τις βάζω σε ταψάκι. Τις ραντίζω με το λάδι και ανακατεύω πολύ καλά. Τις ψήνω σε καλα προθερμασμένο φούρνο 220 αντιστάσεις για 30 λεπτά να ροδίσουν.

  2. 2

    Ετοιμάζω την σάλτσα ντομάταςΠαίρνω κατσαρολίτσα και ζεσταίνω λάδι και σε μέτρια φωτιά ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο για 3-4 λεπτά να γίνει διάφανο. Προσθέτω τις ντομάτες, την πάπρικα, το θυμάρι και το μπούκοβο. Τέλος ρίχνω τον ζωμό. Αλατοπιπερώνω και βράζω για δέκα λεπτά περίπου, να πυκνώσει ελαφρά.

  3. 3

    Περιχύνω τις πατάτες με την σάλτσα, χαμηλώνω φούρνο στους 180 και ψήνω περίπου για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

  4. 4

    Πασπαλίζω με μαιντανό

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

VIVIΚΑ
VIVIΚΑ @cook_8473078
Λαχταριστό φαίνεται.Και με το λουκάνικο γίνεται ολοκληρωμένο γεύμα!Θα το φτιάξω σίγουρα.Καλή χρονιά!!!

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα