Πικάντικες χάντρες στην χύτρα
Φασόλια χάντρες στη χύτρα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σήμερα στο φαγητό χρησιμοποίησα ένα ψημένο κομμάτι χοιρινό κρέας με λίγο από το λίπος του, που περίσσεψε από χθες. Του έδωσε φοβερή γεύση!
Υλικά
-
1/2 κιλό κατεψυγμένα φασόλια χάντρες
-
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
1 πακέτο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και λίγο νερό.
-
1 κόκκινη μικρή καυτερή πιπεριά (τσούσκα)
-
1 καρότο σε φέτες
-
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές
-
λίγο χοιρινό λίπος ή 1 χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες (προαιρετικά)
-
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ταμπάσκο
-
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μια χύτρα.
-
2
Προσθέτουμε το καρότο, την τσούσκα, τις πιπεριές, το λίπος ή το λουκάνικο, τις χάντρες, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε λίγο στη φωτιά.
-
3
Προσθέτουμε τη σάλτσα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το ταμπάσκο, ανακατεύουμε καλά και κλείνουμε τη χύτρα.
-
4
Από τη στιγμή που η χύτρα αρχίζει και σφυρίζει χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20' λεπτά. Έτοιμο!
Σχόλια (4)