κύρια φωτογραφία συνταγής Πιλάφι με φακές από την Ινδία
tjo
tjo @cook_8483520
,Ελλάδα

Για τις ...δύσκολες μέρες της νηστείας!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε με βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Μπορείτε να προσθέσετε και 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι αφότου ανακατέψετε το ρύζι με τις φακές. Η συνταγή είναι τις κ. Μυρσίνη Λαμπράκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
  2. 1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ γλυκό
  3. 1 φύλλο δάφνης
  4. 2 γαρύφαλλα
  5. 1 πρέζα κανέλα
  6. 1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύετε τις φακές για 3-4 λεπτά σε χλιαρό νερό. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να βράσουν σε φρέσκο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης 25-30 λεπτά, σκεπασμένες με καπάκι. Τις στραγγίζετε, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και τις κρατάτε στην άκρη.

  2. 2

    Μουσκεύετε το μπασμάτι για 20 λεπτά σε αλατισμένο κρύο νερό. Το σουρώνετε, το ξεπλένετε και το βάζετε να βράσει με δύο φλυτζάνια τσαγιού νερό και τα δύο γαρύφαλλα. Όταν απορροφήσει όλο το νερό του, το κατεβάζετε από την φωτιά και αφαιρείτε τα γαρύφαλλα.

  3. 3

    Ανακατεύετε με τις φακές για ένα δυο λεπτά.

  4. 4

    Ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κάρυ και την κανέλα, ανακατεύετε μόλις για ένα λεπτό.

  5. 5

    Περιχύνετε με το βούτυρο το πιλάφι και σερβίρετε αμέσως με τον μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Dimitris1981
Dimitris1981 @cook_8518613
Τις εκανα ακριβως οπως τα λεει η συνταγη. Μου φανηκαν λιγο ανοστα

Από

tjo
tjo @cook_8483520
στις
,Ελλάδα