Πιλάφι με φακές από την Ινδία
Για τις ...δύσκολες μέρες της νηστείας!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε με βρασμένα αυγά κομμένα στα τέσσερα. Μπορείτε να προσθέσετε και 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι αφότου ανακατέψετε το ρύζι με τις φακές. Η συνταγή είναι τις κ. Μυρσίνη Λαμπράκη.
Υλικά
-
1 φλ. ρύζι μπασμάτι
-
1 φλ. φακές κόκκινες
-
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ή φυτικό
-
1/2 κ.γ. σκόνη κάρυ γλυκό
-
1 φύλλο δάφνης
-
2 γαρύφαλλα
-
1 πρέζα κανέλα
-
1 κ.γ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύετε τις φακές για 3-4 λεπτά σε χλιαρό νερό. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να βράσουν σε φρέσκο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης 25-30 λεπτά, σκεπασμένες με καπάκι. Τις στραγγίζετε, αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και τις κρατάτε στην άκρη.
-
2
Μουσκεύετε το μπασμάτι για 20 λεπτά σε αλατισμένο κρύο νερό. Το σουρώνετε, το ξεπλένετε και το βάζετε να βράσει με δύο φλυτζάνια τσαγιού νερό και τα δύο γαρύφαλλα. Όταν απορροφήσει όλο το νερό του, το κατεβάζετε από την φωτιά και αφαιρείτε τα γαρύφαλλα.
-
3
Ανακατεύετε με τις φακές για ένα δυο λεπτά.
-
4
Ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κάρυ και την κανέλα, ανακατεύετε μόλις για ένα λεπτό.
-
5
Περιχύνετε με το βούτυρο το πιλάφι και σερβίρετε αμέσως με τον μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)