Πιλάφι με σαλιγκάρια για τους μεζεκλήδες
Μια κυπριακή παραδοσιακή συνταγή που όταν την φτιάχνουμε την απολαμβάνει όλη η οικογένεια !! Αν φυσικά τρώτε τα σαλιγκάρια τότε θα ενθουσιαστείτε και σεις....
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο φιδές είναι το μακαρονάκι το πολύ μικρό που είναι σαν τρίχες. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε δεν πειράζει μην το βάλετε.
Υλικά
-
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-
1/2 φλυντζανάκι του καφέ φιδέ
-
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
-
1 ντοματοχυμό μικρό
-
2 ποτήρια νερό
-
ελαιόλαδο
-
10-15 σαλιγκάρια μέτρια βρασμένα
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το φιδέ με το ελαιόλαδο.
-
2
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό και όταν πάρει μια βραση προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι.
-
3
Όταν μισοψηθεί το ρύζι, ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν.
Σχόλια (4)