κύρια φωτογραφία συνταγής Πιλάφι με σαλιγκάρια για τους μεζεκλήδες
Sweethard
Sweethard @cook_8456065
,Cyprus

Μια κυπριακή παραδοσιακή συνταγή που όταν την φτιάχνουμε την απολαμβάνει όλη η οικογένεια !! Αν φυσικά τρώτε τα σαλιγκάρια τότε θα ενθουσιαστείτε και σεις....

Λίγα μυστικά ακόμα

Ο φιδές είναι το μακαρονάκι το πολύ μικρό που είναι σαν τρίχες.  Αν δεν μπορείτε να το βρείτε δεν πειράζει μην το βάλετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  2. 1/2 φλυντζανάκι του καφέ φιδέ
  3. 1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
  4. 1 ντοματοχυμό μικρό
  5. 2 ποτήρια νερό
  6. ελαιόλαδο
  7. 10-15 σαλιγκάρια μέτρια βρασμένα
  8. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το φιδέ με το ελαιόλαδο.

  2. 2

    Προσθέτουμε το ντοματοχυμό και όταν πάρει μια βραση προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι.

  3. 3

    Όταν μισοψηθεί το ρύζι, ρίχνουμε μέσα τα σαλιγκάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ψηθούν.

Αντιδράσεις

Από

Sweethard
Sweethard @cook_8456065
στις
,Cyprus