Πιλάφι σε γαρίδες
Λέγεται πως τα απλά είναι και τα νοστιμότερα. Ομολογώ πως οι γαρίδες δεν είναι από τα αγαπημένα μου, ούτε καν υπάρχει στο μυαλό μου ως φαγητό. Αυτό το πιάτο, είναι μακράν ό,τι καλύτερο έχω φάει σε γαρίδα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν αναφέρω πιπέρι. Κάντε μου τη χάρη να δοκιμάσετε χωρίς, για να το ζητώ εγώ που βάζω και στον καφέ, είναι σημαντικό.Αξίζει τον κόπο να ζητήσετε γάμπαρη Αμφιλοχίας για αυτό το πιάτο.Μη προσθέσετε άνηθο, μάραθο ή ό,τι άλλο. Ακόμη και για το γαρνίρισμα επιλέξτε δύοσμο (φρεσκοκομμένο μη μας μαυρίσει).Αν οι γαρίδες σας είναι κατεψυγμένες, χρησιμοποιήστε τες χωρίς να τις αποψύξετε. Αν είναι φρέσκιες, βράστε το ρύζι σας βάζοντας στο νερό τα κεφάλια και τα τσόφλια (σε τούλι). Νεράκι δεν χρειάζεται.Προσέξτε να κλείσετε το μάτι μόλις οι γαρίδες αρχίσουν να πίνουν τα υγρά αλλά πριν το καταφέρουν. Καλή όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε ένα ευρύχωρο τηγάνι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα σε κυβάκια.
-
2
Αφήνουμε ως να γυαλίσουν και προσθέτουμε το κολοκύθι σε ψιλό καρέ, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
-
3
Σβύνουμε με το ούζο, προσθέτουμε τον αστεροειδή, αλατίζουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
4
Προσθέτουμε τις γαρίδες, χαμηλώνουμε στο 5 (για διαβάθμιση έως 9) και μαγειρεύουμε ως να γίνουν οι γαρίδες.
-
5
Τέλος, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια