κύρια φωτογραφία συνταγής Πιπεριές διατηρημένες σε λάδι
ggr
ggr @george
Athens

Ακόμη ένα ωραίο ορεκτικό που θα φέρει χρωματιστές πιπεριές στο πιάτο σας στη μέση του χειμώνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνονται πολύ γευστικές εάν προσθέσουμε στα βάζα, ανάμεσα στις στρώσεις, από μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες. Βάζα θα χρειαστούμε ανάλογα με το μέγεθος των πιπεριώνΕπειδή εδώ οι πιπεριές δεν ξεφλουδίζονται, χρησιμοποιήστε λεπτόφλουδες πιπεριές. Εάν θέλετε να βάλετε πιπεριές Φλωρίνης για παράδειγμα, που χρειάζονται ξεφλούδισμα, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε άλλη διαδικασία. Αντι για να τις βράσετε, τις ψήνετε, τις αφήνετε να "ιδρώσουν" σε σακούλα και τις ξεφλουδίζετε και μετά συνεχίζετε με το βήμα 2. Δείτε στις οδηγίες για το Πώς ψήνουμε πιπεριές τη μέθοδο για το ξεφλούδισμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 Minutes
4-5 βάζα των 250 ml
  1. 1 kg πιπεριές σε διάφορα χρώματα
  2. 1 λίτρο νερό
  3. 1 λίτρο ξύδι από λευκό κρασί
  4. 3 κ.σ. αλάτι
  5. 2 κ.σ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους
  6. φύλλα βασιλικού, πολύ καλά πλυμένα και στεγνωμένα
  7. 2 σκελίδες σκόρδο
  8. βάζα αγνό παρθένο ελαιόλαδο, όσο απαιτηθεί για τα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προσέχουμε οι πιπεριές μας να είναι φρέσκες και σαρκώδεις (χρησιμοποιούμε και εδώ, κατά προτίμηση, πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες, ανοικτόχρωμες πράσινες “Μακεδονίας” αλλά και σκούρες πράσινες, για να υπάρχει χρωματική εναλλαγή μέσα στα βάζα αλλά και στο πιάτο μας).

  2. 2

    Πλένουμε προσεκτικά τις πιπεριές, τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τις κόβουμε κατά μήκος, εις τρόπον ώστε να πάρουμε λωρίδες πλάτους 2 εκ., περίπου, αφαιρώντας ταυτόχρονα τους σπόρους και τα εσωτερικά, λευκά, νεύρα που τους στηρίζουν.

  3. 3

    Τις ρίχνουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα (από ανοξείδωτο ατσάλι) με νερό όπου έχουμε ρίξει τις 3 κ.σ. αλάτι και το ξύδι και τις βράζουμε για 3-4 λεπτά.

  4. 4

    Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς και να χάσουν όλη την υγρασία τους, τοποθετημένες πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

  5. 5

    Όταν στεγνώσουν εντελώς, τις μοιράζουμε στα βάζα, με τα φύλλα βασιλικού και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού, τις σκεπάζουμε εντελώς με το λάδι και κλείνουμε τα βάζα ερμητικά.

  6. 6

    Διατηρούμε τα βάζα σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

  7. 7

    Να θυμάστε πάντα να ελέγχετε το επίπεδο του λαδιού μετά από κάποιες ημέρες και, εάν είναι απαραίτητο, να συμπληρώνετε όσο χρειάζεται.

  8. 8

    Πριν τις καταναλώσουμε, αφήνουμε τα βάζα κλειστά για περίπου ένα μήνα, για να ρουφήξουν οι πιπεριές τα αρώματα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (47)

margarita045
margarita045 @cook_8527124
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα.Να ρωτήσω και εγώ αντί να τις βράσουμε μπορούμε να τις ψήσουμε;

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens