Πιπεριές Φλωρίνης έκπληξη
Ιδιαίτερα εμφανίσιμο πιάτο για μπουφέ ή τραπέζι.
Υλικά
-
15 πιπεριές Φλωρίνης μετρίου μεγέθους και ψωμομένες
-
1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλου
-
4 μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Πάπρικα
-
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
-
3/4 κούπας ρεγκάτο τριμμένο
-
Πιπέρι
-
Αλάτι
-
5 κουταλιές λάδι
-
Για την πικάντικη σάλτσα
-
1 κουταλιά φυτίνη με ελαιόλαδο
-
1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι
-
2 κούπες ζωμό κότας ή 1 σπιτικό κύβο διαλυμένο σε καυτό νερό
-
Ελάχιστο κόκκινο καυτερό πιπέρι
-
2 κουταλιές κέτσαπ ή χυμό ντομάτας
-
Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για να κάνουμε την πικάντικη σάλτσα.
-
2
Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κότας, μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ, η τον χυμό ντομάτας.
-
3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα μας πρέπει να είναι αραιή και βελουτέ αλλά να στέκεται.
-
4
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις πιπεριές, αφού έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια και τα σπόρια,και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
-
5
Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
6
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε 5 κουταλιές λάδι, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια.
-
7
Προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές, τα πιπέρια, το αλάτι και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα σε σιγανή πάντα φωτιά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
-
8
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά περίπου και να μελώσει.
-
9
Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
-
10
Ανακατεύουμε το μείγμα, και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές, και βάζουμε τα καπάκια.
-
11
Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου.
-
12
Τις σερβίρουμε ολόκληρες ή κομμένες σε ροδέλες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)