κύρια φωτογραφία συνταγής Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και κοτόπουλο

Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και κοτόπουλο

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
mariathessaloniki
mariathessaloniki @cook_8492777
,Ελλάδα

Ένα φαγητο παρόμοιο με τα κλασικά γεμιστά αλλά πιο νόμιστα και διαφορετικά!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην το κάνετε με τις κλασικές πράσινες γεμιστές πιπεριές δεν είναι το ίδιο νόμιστο με τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  2. 2 στήθη κοτόπουλο
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  4. 1 κουτί ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη (ή φρέσκιες ντομάτες)
  5. λίγο μαϊντανό
  6. λίγο άνιθο
  7. λίγο δυόσμο
  8. αλάτι-πιπέρι
  9. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε μικρά κομματάκια.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλένει πρώτα, το χυμό ντομάτας και όλα τα μυρωδικά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να απορροφηθούνε όλα τα υγρά.

  4. 4

    Σε ένα ταψί βάζουμε μέσα τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλένει και έχουμε κόψει το πάνω μέρος με το κοτσάνι και τις χαράζουμε ελαφρά για να ανοίξουν αν είναι πολύ στενές.

  5. 5

    Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα μας.

  6. 6

    Αλατίζουμε λίγο από πάνω και προσθέτουμε 1 περίπου ποτήρι (προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο κατά την διάρκεια).

  7. 7

    Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 για μία 1 ώρα περίπου (αφού τις γυρίσουμε και από την άλλη μεριά για να κοκκινίσουν).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

mariathessaloniki
mariathessaloniki @cook_8492777
στις
,Ελλάδα