Πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και κοτόπουλο
Ένα φαγητο παρόμοιο με τα κλασικά γεμιστά αλλά πιο νόμιστα και διαφορετικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην το κάνετε με τις κλασικές πράσινες γεμιστές πιπεριές δεν είναι το ίδιο νόμιστο με τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης.
Υλικά
-
1,5 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
-
2 κούπες ρύζι καρολίνα
-
2 στήθη κοτόπουλο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
-
λίγο μαϊντανό
-
λίγο άνιθο
-
λίγο δυόσμο
-
αλάτι-πιπέρι
-
κόκκινο πιπέρι γλυκό
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο καλά και το κόβουμε μικρά κομματάκια.
-
2
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι καλά και προσθέτουμε το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
-
3
Προσθέτουμε το ρύζι (αφού το έχουμε πλένει πρώτα, το χυμό ντομάτας και όλα τα μυρωδικά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να απορροφηθούνε όλα τα υγρά.
-
4
Σε ένα ταψί βάζουμε μέσα τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλένει και έχουμε κόψει το πάνω μέρος με το κοτσάνι και τις χαράζουμε ελαφρά για να ανοίξουν αν είναι πολύ στενές.
-
5
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα μας.
-
6
Αλατίζουμε λίγο από πάνω και προσθέτουμε 1 περίπου ποτήρι (προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο κατά την διάρκεια).
-
7
Ψήνουμε στο φούρνο στους 250 για μία 1 ώρα περίπου (αφού τις γυρίσουμε και από την άλλη μεριά για να κοκκινίσουν).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια