Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
18 ψήφοι
nasia, 22.10.07

Περιγραφή

Ένα εύκολο και νόστιμο ορεκτικό
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με τυρί
photo: Aleksandra

Συνταγή από:

nasia

2 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4-5 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
  • 300γρ τυρί φέτα
  • Λάδι
  • Ρίγανη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Τυριά , Πιπεριές
Σερβίρει: 4-5 ατομα
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 13' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 15' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένετε τις πιπεριές και τις βάζετε σε ένα ταψάκι.
  2. Ρίχνετε λίγο νέρο και λίγο λάδι και τις βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν(τις τρυπάτε με ένα πιρούνι για δείτε αμα μαλάκωσαν).
  3. Στο μεταξύ σε ένα μπόλ βάζετε το τυρί, αρκετό λάδι και όσο ρίγανη θέλετε και τα ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν μια σφικτή κρέμα.
  4. Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνετε να κρυώσουν.
  5. Μολίς κρυώσουν τις ξεφλουδίζετε,κόβετε τα κοτσάνια και τις γεμίζετε με το τυρί.
  6. Tις βάζατε στο ταψάκι και τις ψήνετε για 15 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΤΟ νερο με το λάδι που θα μεινεί μεσά στο ταψάκι μην το πετάξετε οταν ψήσετε στην αρχη τις πιπεριές. Ξανά ψήστε τις πιπεριές οταν τις γεμίσετε με το τυρί και στο τέλος το λάδι πού θα μείνει περιχύστε το επάνω στις πιπεριές και σερβίρετε. Κάλη σας όρεξη!!!

Σχετικές συνταγές

    36 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-3-08  
    τελεια και γρηγορη.Δοκιμασε να τις καθαρισεις απο τα σπορια και να τις γεμισεις απο την αρχη.Καθαριζεις τη φλουδα πριν τις σερβιρεις και καλη ορεξη!!!
    #
    Σχόλιο από nasia, 19-3-08  
    Ευχαριστώ πολύ Ελευθερία.Θα το δοκιμάσω έτσι όπως πρότεινες.
    #
    Σχόλιο από piperia, 4-2-09  
    Το δοκιμασα κ ηταν πολυ ωραιο!Ολα τα συστατικα αναδεικνυονται θαυμασια!
    #
    Σχόλιο από nasia, 5-2-09  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ piperia
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 5-2-09  
    Γιατί τόση ταλαιπωρία κορίτσια ; ψήσιμο , βγάλσιμο , πάγωμα κ.λ.π. Από την αρχή αφαιρώ εγώ τα σποράκια κάνω μια χαρακιά κατά μήκος της πιπεριάς και γεμίζω . Στο άρπα κόλα που λέμε .
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 5-2-09  
    Ξέχασα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιπεριές πράσινες , κέρατο . Και ακόμα , μπορούμε να τις γεμίσουμε με μια φέτα μαλακό τυρί και μια φέτα ζαμπόν . Ευκολότατα και νοστιμότατα . Και τα πηρουνάκια μου !!!
    #
    Σχόλιο από Φώφη, 5-2-09  
    Εγώ βγάζω τα σποράκια από την αρχή, και σ'ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζω τη φέτα τριμμένη μία ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ψιλοκομμένο ζαμπόν πιπέρι και ρίγανη και τις γεμίζω.Τις βάζω τη μία κοντά στην άλλη σ'ένα ταψάκι ρίχνω το λαδάκι από πάνω και τις ψήνω.
    #
    Σχόλιο από nasia, 6-2-09  
    Απλα δεν τις κοβω απο την αρχη για "ομορφια" θα τις δοκιμασω και οπως προτεινες (φετα-ζαμπον)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 30-5-09  
    Πολυ ωραια συνταγη την εξαφανισαμε.Μπραβο.
    #
    Σχόλιο από nasia, 1-6-09  
    Ευχαριστώ πολύ Aleksandra
    #
    Σχόλιο από kostas, 18-6-09  
    δοκιμαστε αφου τις γεμισετε με τυρι να τις παναρετε με αλευρι αυγο και γαλετα και να τις τηγανισετε,νοστιμοτατο ορεκτικο!!!
    #
    Σχόλιο από nasia, 19-6-09  
    Καλή ιδέα και αυτη Κώστα θα την δοκιμάσω.Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από xristina33, 21-8-09  
    Την κάνω αυτή τη συνταγή με ανθότυρο. Δοκιμάστε την...
    #
    Σχόλιο από mariposa, 23-1-10  
    Γίνεται να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές φλωρίνης έτοιμες ψημένες, από αυτές που παίρνουμε σε κονσέρβα?
    #
    Σχόλιο από nasia, 25-1-10  
    Καλημέρα mariposa, λογικά γίνετε απλά εγω προσπαθώ να αποφεύγω οσο μπορώ τις κονσέρβες.Πάντως πιστέυω οτι γίνετε.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-1-10  
    mariposa εγώ τις φτιάχνω μόνο με έτοιμες πιπεριές(για ευκολία) και γίνονται πολύ ωραίες.Βλέπε την συνταγή που ανέβασα 'Εύκολες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα'.
    Επίσης μια άλλη παραλλαγή είναι στην γέμιση να προσθέσουμε λίγη φρέσκα κρέμα. Έτσι και δουλεύεται καλύτερα η φέτα και γίνεται και πιο εύγεστο και μαλακό το μίγμα μας.
    #
    Σχόλιο από Sol81, 2-3-10  
    #
    Σχόλιο από nasia, 2-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ Sol81
    #
    Σχόλιο από Sol81, 2-3-10  
    αα να πω πως κι εγώ τις καθάρισα, και τις έψησα αμέσως. Δεν χρειάζεται η πρωτη διαδικασία ψησίματος, γίνονται ωραιότατες κι έτσι.
    #
    Σχόλιο από Nikol11, 3-3-10  
    και εγω κάνω αυτη τη συνταγη και με πρασινες και με κοκκινες πιπεριες. Με τις ετοιμες που ειναι κονσερβα φτιάχνω έναν κρυο μεζε...με τα ιδια ακριβως υλικα, απλα δεν τις ψηνω!και τα 2 ειναι σουπερ!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    25 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-3-08  
    τελεια και γρηγορη.Δοκιμασε να τις καθαρισεις απο τα σπορια και να τις γεμισεις απο την αρχη.Καθαριζεις τη φλουδα πριν τις σερβιρεις και καλη ορεξη!!!
    #
    Σχόλιο από nasia, 19-3-08  
    Ευχαριστώ πολύ Ελευθερία.Θα το δοκιμάσω έτσι όπως πρότεινες.
    #
    Σχόλιο από piperia, 4-2-09  
    Το δοκιμασα κ ηταν πολυ ωραιο!Ολα τα συστατικα αναδεικνυονται θαυμασια!
    #
    Σχόλιο από nasia, 5-2-09  
    Ευχαριστώ πάρα πολύ piperia
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 5-2-09  
    Γιατί τόση ταλαιπωρία κορίτσια ; ψήσιμο , βγάλσιμο , πάγωμα κ.λ.π. Από την αρχή αφαιρώ εγώ τα σποράκια κάνω μια χαρακιά κατά μήκος της πιπεριάς και γεμίζω . Στο άρπα κόλα που λέμε .
    #
    Σχόλιο από Πρασινομάτα, 5-2-09  
    Ξέχασα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιπεριές πράσινες , κέρατο . Και ακόμα , μπορούμε να τις γεμίσουμε με μια φέτα μαλακό τυρί και μια φέτα ζαμπόν . Ευκολότατα και νοστιμότατα . Και τα πηρουνάκια μου !!!
    #
    Σχόλιο από Φώφη, 5-2-09  
    Εγώ βγάζω τα σποράκια από την αρχή, και σ'ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζω τη φέτα τριμμένη μία ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ψιλοκομμένο ζαμπόν πιπέρι και ρίγανη και τις γεμίζω.Τις βάζω τη μία κοντά στην άλλη σ'ένα ταψάκι ρίχνω το λαδάκι από πάνω και τις ψήνω.
    #
    Σχόλιο από nasia, 6-2-09  
    Απλα δεν τις κοβω απο την αρχη για "ομορφια" θα τις δοκιμασω και οπως προτεινες (φετα-ζαμπον)
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 30-5-09  
    Πολυ ωραια συνταγη την εξαφανισαμε.Μπραβο.
    #
    Σχόλιο από nasia, 1-6-09  
    Ευχαριστώ πολύ Aleksandra
    #
    Σχόλιο από Sol81, 2-3-10  
    #
    Σχόλιο από nasia, 2-3-10  
    Ευχαριστώ πολύ Sol81
    #
    Σχόλιο από Sol81, 2-3-10  
    αα να πω πως κι εγώ τις καθάρισα, και τις έψησα αμέσως. Δεν χρειάζεται η πρωτη διαδικασία ψησίματος, γίνονται ωραιότατες κι έτσι.
    #
    Σχόλιο από Nikol11, 3-3-10  
    και εγω κάνω αυτη τη συνταγη και με πρασινες και με κοκκινες πιπεριες. Με τις ετοιμες που ειναι κονσερβα φτιάχνω έναν κρυο μεζε...με τα ιδια ακριβως υλικα, απλα δεν τις ψηνω!και τα 2 ειναι σουπερ!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 21-5-10  
    Νόστιμες.Έβαλα και λίγο σκορδάκι στο ζουμάκι!
    #
    Σχόλιο από nasia, 22-5-10  
    ευχαριστώ πολύ soulitsa
    #
    Σχόλιο από dcroula, 26-5-10  
    Υπέροχος μεζές.
    #
    Σχόλιο από koukiaspernw, 7-11-10  
    Απλά τελειο!!! Συγχαρητήρια είναι απλή και πεντανόστιμη συνταγή.Πρόσθεσα και λίγη ψιλοκομμεμη γαλοπούλα και ήταν super.
    #
    Σχόλιο από φραουλίτα, 1-6-12  
    Καλημέρα! Μία ερώτηση: Όταν τις βάζουμε στο ταψί, η χαρακιά που έχουμε κάνει για να βγάλουμε τα σποράκια να είναι από πάνω ή από κάτω;
    #
    Σχόλιο από rodomanthos, 21-6-12  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mariposa, 23-1-10  
    Γίνεται να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές φλωρίνης έτοιμες ψημένες, από αυτές που παίρνουμε σε κονσέρβα?
    #
    Σχόλιο από nasia, 25-1-10  
    Καλημέρα mariposa, λογικά γίνετε απλά εγω προσπαθώ να αποφεύγω οσο μπορώ τις κονσέρβες.Πάντως πιστέυω οτι γίνετε.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-1-10  
    mariposa εγώ τις φτιάχνω μόνο με έτοιμες πιπεριές(για ευκολία) και γίνονται πολύ ωραίες.Βλέπε την συνταγή που ανέβασα 'Εύκολες πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με φέτα'.
    Επίσης μια άλλη παραλλαγή είναι στην γέμιση να προσθέσουμε λίγη φρέσκα κρέμα. Έτσι και δουλεύεται καλύτερα η φέτα και γίνεται και πιο εύγεστο και μαλακό το μίγμα μας.
    #
    Σχόλιο από pinio, 19-5-11  
    καλησπερα!! απορια!!! οταν τις ξεφλουδιζω η μιση φλουδα βγαινει ομοιομορφα η υπολοιπη οχι. μενει πανω στην πιπερια!!! θελει περισσοτερο ψησιμο?
    #
    Σχόλιο από nasia, 1-6-12  
    Φραουλίτσα καλημέρα
    Υποθέτω πως το κόψιμω μπορεί να ειναι και στο πλάι τις κόβεις τις καθαρίζεις και τις γεμίζεις
    #
    Σχόλιο από akilia, 17-8-12  
    euxaristo poli gia sintagi!auti tin stigmi magerevo,ala giati me efige tiri apo mesa?

    5 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από kostas, 18-6-09  
    δοκιμαστε αφου τις γεμισετε με τυρι να τις παναρετε με αλευρι αυγο και γαλετα και να τις τηγανισετε,νοστιμοτατο ορεκτικο!!!
    #
    Σχόλιο από nasia, 19-6-09  
    Καλή ιδέα και αυτη Κώστα θα την δοκιμάσω.Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από xristina33, 21-8-09  
    Την κάνω αυτή τη συνταγή με ανθότυρο. Δοκιμάστε την...
    #
    Σχόλιο από nasia, 8-11-10  
    Ευχαριστω πολυ koukiaspernw.την επομενη φορα θα δοκιμασω να βαλω και εγω λιγη γαλοπουλα μεσα.
    #
    Σχόλιο από nasia, 20-5-11  
    Καλημέρα pinio για να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα λιγο πριν τις βγάλεις γύρνα τες και απο την αλλη μεριά για να ψηθούν και απο εκεί.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ορεκτικα
    Ένα βιβλίο 131 αγαπημένων συνταγών, του/της pinelopi53
    Μεζέδες/Ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 28 αγαπημένων συνταγών, του/της penelopeG
    λαχανικα
    Ένα βιβλίο 118 αγαπημένων συνταγών, του/της DIDINOS
    Αγαπημένες
    Ένα βιβλίο 53 αγαπημένων συνταγών, του/της Sol81
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 329 αγαπημένων συνταγών, του/της Loukia84