Πιπεριές κέρατο τουρσί

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
angel29, 08.07.09

Περιγραφή

Το καλύτερο συνοδευτικό για όσπρια και όχι μόνο.

 

 

Πιπεριές κέρατο τουρσί
photo: xaroula

Συνταγή από:

angel29

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κιλά πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο ξύδι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • 1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1)

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε στην μέση.

Βήμα 2
2)

Βράζουμε το νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά

Βήμα 3
3)

και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις αφήνουμε για πέντε λεπτά.

Βήμα 4
4)

Έπειτα τις βγάζουμε σε πετσέτα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Βήμα 5
5)

Στην συνέχεια βράζουμε το νερό που είχαμε τις πιπεριές μαζί με το ξύδι και το αλάτι για τέσσερα με πέντε λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6
6)

Σε αποστειρωμένα βάζα βάζουμε στρώσεις από τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στο τέλος περιχύνουμε με το ξυδόνερο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σφραγίζουμε πολύ καλά τα βάζα. Είναι έτοιμο αφού τα αφήσουμε τρεις μέρες.

 

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    14 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-9-09  
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 16-9-09  
    Ακριβως αυτο κανω κι εγω, η μονη διαφορα ειναι οτι τα πιπερακια που φτιαχνω ειναι τα μικρα τα πικαντικα. Αλλο πραγμα το σπιτικο.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-10-09  
    Έγιναν φανταστικές!!! Πρόσθεσα στα βάζα και πολύχρωμα πιπέρια και πήραν έξτρα άρωμα. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 10-3-10  
    Είναι τέλειες οι πιπεριές έτσι! Αν είναι και καυτερές...!
    #
    Σχόλιο από kessy, 10-3-10  
    να ρωτήσω κάτι.Τί είδους ξύδι να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-3-10  
    #
    Σχόλιο από july88, 8-2-12  
    Πολύ καλή η συνταγή σου!!!!
    #
    Σχόλιο από louzi, 12-10-12  
    !!!!!
    #
    Σχόλιο από alsi, 7-11-12  
    Χαζη η ερωτηση μου αλλα δεν καταλαβα.Τα 2 κιλα πιπεριες τις ζεματαμε στο 1/2 λιτρο νερο;(γιατι δεν χωρανε) η τις ζεματαμε σε μπολικο νερο και στο τελος κραταμε 1/2 λιτρο;
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 23-11-12  
    Έβαλα μικρές πιπεριές και κάποιες από αυτές τις έβαλα ολόκληρες.
    #
    Σχόλιο από unicorn, 11-9-14  
    Περιμένω να περάσει το τριήμερο για να βαθμολογήσω, αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες! Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά. Στο πεντάλεπτο που έμειναν στο νερό οι πιπεριές δεν φαίνεται να πήραν είδηση και το λέω γιατί βάζοντάς τις στο βάζο δεν λύγιζαν αλλά έσπαζαν. Δεν έχω εμπειρία στα τουρσί για να ξέρω πόση ώρα πρέπει να τις ζεματίσω, οπότε απλά ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Το μισό λίτρο νερό σίγουρα δεν φτάνει για να τις βάλεις όλες μαζί στην κατσαρόλα οπότε τις έβαζα λίγες λίγες και τις άφηνα 5 λεπτά την παρτίδα (ξαναζεσταίνοντας το νερό κάθε φορά) οπότε ταλαιπωρήθηκα. Θα επανέλθω με τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από elenoura, 14-9-14  
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ????ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΣΩΣ......
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-9-14  
    Νομίζω πως ναι. Αλλωστε τα τουρσιά απο οσο ξερω τα διατηρουν εκτος ψυγείου.
    #
    Σχόλιο από unicorn, 3-10-14  
    Ο άντρας μου τις λατρεύει (5 πηρουνάκια), εμένα δεν με ενθουσιάζουν (3 πηρουνάκια), μέσος όρος 4! Κατά την ταπεινή μου άποψη θέλουν περισσότερο νερό ή λιγότερο ξύδι, είναι πολύ έντονη η γεύση του ξυδιού και ίσως θέλουν και περισσότερη ώρα βράσιμο γιατί σε αυτό τον χρόνο που δίνει η συνταγή δεν "παίρνουν χαμπάρι".

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 13-9-09  
    #
    Σχόλιο από ΟΥΠΣΙ, 16-9-09  
    Ακριβως αυτο κανω κι εγω, η μονη διαφορα ειναι οτι τα πιπερακια που φτιαχνω ειναι τα μικρα τα πικαντικα. Αλλο πραγμα το σπιτικο.
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 9-10-09  
    Έγιναν φανταστικές!!! Πρόσθεσα στα βάζα και πολύχρωμα πιπέρια και πήραν έξτρα άρωμα. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 10-3-10  
    Είναι τέλειες οι πιπεριές έτσι! Αν είναι και καυτερές...!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 10-3-10  
    #
    Σχόλιο από july88, 8-2-12  
    Πολύ καλή η συνταγή σου!!!!
    #
    Σχόλιο από louzi, 12-10-12  
    !!!!!
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 23-11-12  
    Έβαλα μικρές πιπεριές και κάποιες από αυτές τις έβαλα ολόκληρες.
    #
    Σχόλιο από unicorn, 11-9-14  
    Περιμένω να περάσει το τριήμερο για να βαθμολογήσω, αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες! Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά. Στο πεντάλεπτο που έμειναν στο νερό οι πιπεριές δεν φαίνεται να πήραν είδηση και το λέω γιατί βάζοντάς τις στο βάζο δεν λύγιζαν αλλά έσπαζαν. Δεν έχω εμπειρία στα τουρσί για να ξέρω πόση ώρα πρέπει να τις ζεματίσω, οπότε απλά ακολούθησα πιστά τις οδηγίες. Το μισό λίτρο νερό σίγουρα δεν φτάνει για να τις βάλεις όλες μαζί στην κατσαρόλα οπότε τις έβαζα λίγες λίγες και τις άφηνα 5 λεπτά την παρτίδα (ξαναζεσταίνοντας το νερό κάθε φορά) οπότε ταλαιπωρήθηκα. Θα επανέλθω με τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από elenoura, 14-9-14  
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ????ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΙΣΩΣ......
    #
    Σχόλιο από unicorn, 3-10-14  
    Ο άντρας μου τις λατρεύει (5 πηρουνάκια), εμένα δεν με ενθουσιάζουν (3 πηρουνάκια), μέσος όρος 4! Κατά την ταπεινή μου άποψη θέλουν περισσότερο νερό ή λιγότερο ξύδι, είναι πολύ έντονη η γεύση του ξυδιού και ίσως θέλουν και περισσότερη ώρα βράσιμο γιατί σε αυτό τον χρόνο που δίνει η συνταγή δεν "παίρνουν χαμπάρι".

    3 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από kessy, 10-3-10  
    να ρωτήσω κάτι.Τί είδους ξύδι να χρησιμοποιήσουμε?
    #
    Σχόλιο από alsi, 7-11-12  
    Χαζη η ερωτηση μου αλλα δεν καταλαβα.Τα 2 κιλα πιπεριες τις ζεματαμε στο 1/2 λιτρο νερο;(γιατι δεν χωρανε) η τις ζεματαμε σε μπολικο νερο και στο τελος κραταμε 1/2 λιτρο;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 14-9-14  
    Νομίζω πως ναι. Αλλωστε τα τουρσιά απο οσο ξερω τα διατηρουν εκτος ψυγείου.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
    Η Καθαρά Δευτέρα είναι ταυτισμένη με τα Κούλουμ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ορεκτικά και σαλάτες
    Ένα βιβλίο 30 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    συνταγές της Sou
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της soubou
    Αγαπημένες δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της louzi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της popina
    μεζες κρασιου+τσιπουρου
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama