Πιπεριές κέρατο τουρσί
Το καλύτερο συνοδευτικό για όσπρια και όχι μόνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σφραγίζουμε πολύ καλά τα βάζα. Είναι έτοιμο αφού τα αφήσουμε τρεις μέρες. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 κιλά πιπεριές πράσινες κέρατο
-
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 λίτρο ξύδι
-
1/2 λίτρο νερό
-
1 κουταλιά σούπας χοντρό αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε στην μέση.
-
2
Βράζουμε το νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά
-
3
Και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις αφήνουμε για πέντε λεπτά.
-
4
Έπειτα τις βγάζουμε σε πετσέτα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
-
5
Στην συνέχεια βράζουμε το νερό που είχαμε τις πιπεριές μαζί με το ξύδι και το αλάτι για τέσσερα με πέντε λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Σε αποστειρωμένα βάζα βάζουμε στρώσεις από τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στο τέλος περιχύνουμε με το ξυδόνερο.
Σχόλια (14)