Πιπεριές με φέτα στο φούρνο

Bαθμολογία: 5
       
 
4 ψήφοι
Ζουζουνελ, 30.05.10

Περιγραφή

Είναι ένας μεζές που αρέσει σε όλους ειδικά το καλοκαίρι!
Πιπεριές με φέτα στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 πιπεριές πράσινες φλασκιά
  • 3 ντομάτες
  • 2 αυγά
  • τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα)
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ φέτα
  • αλατι, πιπερι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Με φωτο , Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 10 πιπεριες
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Κόβουμε τα κοτσάνια απο τις πιπεριές σύριζα με τη πιπεριά και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια μέσα
Βήμα 2
2)
Τις περνάμε από το τηγάνι λίγο να σωταριστουν
Βήμα 3
3) Τρίβουμε την ντομάτα στο τρίφτη και την βάζουμε στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, να πιει λίγο τα υγρά της, (κανένα δεκάλεπτο)
    Βήμα 4
    4) Κτυπάμε λίγο τα αυγά σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι και γεμίζουμε τις πιπεριές (μια κουτάλια της σούπας γεμάτη).
      Βήμα 5
      5) Συνεχίζουμε από πάνω με την ντομάτα
        Βήμα 6
        6) Και βάζουμε το αυγό στο τέλος,
        Βήμα 7
        7) Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και λίγο τυρί τριμμένο (κρατάμε λίγη ντομάτα από τη σάλτσα για να βάλουμε στο ταψί μέσα)
        Βήμα 8
        8) Ταιριάζουμε τις πιπεριές και αδειάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί μας βάζοντας και λίγο λαδάκι ακόμα.
          Βήμα 9
          9) Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200-250, για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

          Λίγα μυστικά ακόμα

          Διαλέγουμε πιπεριές όσο γίνεται πιο μακρόστενες και τετραγωνισμένες από κάτω για να κάθονται και να παίρνουν πιο πολύ απο τη γέμιση (αφού τις κόβουμε στη μέση)

          Είναι ένα ευπαρουσίαστο ορεκτικό, κατάλληλο για μπουφέ, τρώγονται και ζέστες άλλα και κρύες!

          Σχετικές συνταγές

            4 Όλα

            #
            Σχόλιο από dcroula, 5-6-10  
            Πάρα πολύ νόστιμος μεζές. Είχα φάει σε φιλικό σπίτι πριν πολύ καιρό, μόνο που είχαν προσθέσει και ψιλοκομμένο ζαμπόν στην γέμιση.
            #
            Σχόλιο από yiotayia, 11-9-12  
            telio! pentanostimes!!!
            #
            Σχόλιο από marymyt, 25-12-12  
            #
            Σχόλιο από katerina78, 10-9-13  
            Τέλειος μεζές!!!

            4 Σχόλια

            #
            Σχόλιο από dcroula, 5-6-10  
            Πάρα πολύ νόστιμος μεζές. Είχα φάει σε φιλικό σπίτι πριν πολύ καιρό, μόνο που είχαν προσθέσει και ψιλοκομμένο ζαμπόν στην γέμιση.
            #
            Σχόλιο από yiotayia, 11-9-12  
            telio! pentanostimes!!!
            #
            Σχόλιο από marymyt, 25-12-12  
            #
            Σχόλιο από katerina78, 10-9-13  
            Τέλειος μεζές!!!

            0 Ερωτήσεις

            0 Παραλλαγές

            Άλλες φωτογραφίες

            Σχετικά άρθρα

            Το αυγό και η διατροφική του αξία
            Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
            Βιταμίνες Α' μέρος
            Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
            Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
            Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...
            Τα αυγά στην κουζίνα μας
            Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
            Βιταμίνες Β' μέρος
            Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

            Το tip της ημέρας

            Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

            Τη συνταγή προτείνουν:

            Τα Ορεκτικά μου
            Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζουμερή Ντομάτα
            Σαλάτες-μεζεδάκια και ορεκτικά-συνοδευτικά
            Ένα βιβλίο 183 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
            Μπουφές-Μεζεδάκια
            Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της Smile-P
            Μεζεδάκια
            Ένα βιβλίο 15 αγαπημένων συνταγών, του/της anemone
            Ορεκτικα - Συνοδευτικα
            Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της milko