Πιπεριές με φέτα στο φούρνο
Είναι ένας μεζές που αρέσει σε όλους ειδικά το καλοκαίρι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Διαλέγουμε πιπεριές όσο γίνεται πιο μακρόστενες και τετραγωνισμένες από κάτω για να κάθονται και να παίρνουν πιο πολύ απο τη γέμιση (αφού τις κόβουμε στη μέση)Είναι ένα ευπαρουσίαστο ορεκτικό, κατάλληλο για μπουφέ, τρώγονται και ζέστες άλλα και κρύες!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα κοτσάνια απο τις πιπεριές σύριζα με τη πιπεριά και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση και τις καθαρίζουμε από τα σπόρια μέσα
-
2
Τις περνάμε από το τηγάνι λίγο να σωταριστουν
-
3
Τρίβουμε την ντομάτα στο τρίφτη και την βάζουμε στη φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι, να πιει λίγο τα υγρά της, (κανένα δεκάλεπτο)
-
4
Κτυπάμε λίγο τα αυγά σε ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα με το πιρούνι και γεμίζουμε τις πιπεριές (μια κουτάλια της σούπας γεμάτη).
-
5
Συνεχίζουμε από πάνω με την ντομάτα
-
6
Και βάζουμε το αυγό στο τέλος,
-
7
Πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη και λίγο τυρί τριμμένο (κρατάμε λίγη ντομάτα από τη σάλτσα για να βάλουμε στο ταψί μέσα)
-
8
Ταιριάζουμε τις πιπεριές και αδειάζουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί μας βάζοντας και λίγο λαδάκι ακόμα.
-
9
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200-250, για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (8)