Πιπεριές με μπέικον και γραβιέρα

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
MarBo, 24.12.10

Περιγραφή

Μιαμ μιαμ μεζές!

Τι χρειαζόμαστε:

  • πιπεριές κέρατο
  • μπαστουνάκια γραβιέρας ή φέτας
  • λωρίδες μπέικον
  • λάδι για το τηγάνισμα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο , Γρήγορο
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές, και τις χαρακώνουμε στο πλάι βγάζοντας και τα σπόρια απο μέσα. Αν δεν σας βολεύει αυτός ο τρόπος, ξεκαπακώστε τες και καθαρίστε τες απο το πάνω μέρος.
  2. Βάζουμε μέσα στην πιπεριά μια λωριδίτσα μπέικον και ένα μακρόστενο λεπτό κομμάτι τυρί.
  3. Βάζουμε ένα τηγανι με λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε τις πιπεριές μέχρι να τηγανιστούν καλά και να μαραθούν χωρίς να μαυρίσουν πολύ απ'έξω.
  4. Τις περνάμε από λίγο χαρτί κουζίνας να τραβήξει τα πολλά λάδια και τις σερβίρουμε ζεστές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να τις δέσετε λίγο στο άνοιγμα με οδοντογλυφίδες για να κρατήσει τη γέμιση καλύτερα στο τηγάνι και να μην "φύγει" το τυρί. Οι ποσότητες εξαρτώται απο την όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από linaraki, 2-1-11  
    Η συνταγή σου πρέπει να είναι πολύ ωραία.Αλλά ένα να ξέρεις.Καλο θα ήταν να ανέβαζες και μια φωτό γιατί πάντα μα πάντα όλοι θέλουν να έχουν μια οπτική εικόνα.
    #
    Σχόλιο από savefico, 3-1-11  
    Πολύ καλή ιδέα και νόστιμο, Μπράβο. Θα πρότεινα να τηγανίζαμε όμως πρώτα το μπέικον γιατί μέσα στις πιπεριές μένει σαν βραστό, και μετά να τις γεμίζαμε. (Σημ.: η έλλειψη φωτό... εξασκεί τη φαντασία!!!) :-)
    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-1-11  
    μια αγαπημενη οικογενειακη μας συνταγη!Την φτιαχνω συχνα με μπεικον και χωρις για πιο ελαφρια γευση,αλλα την βαζω σε φουρνο για να αποφυγω το τηγανι και τα λαδια που απεχθανομαι,ειναι πεντανοστιμη ορεκτικο αλλα και συνοδευτικο!
    #
    Σχόλιο από MarBo, 3-1-11  
    σας ευχαριστώ!
    φυσικά και αν είχα φώτο της συνταγής θα την ανέβαζα! Με φώτο ή χωρίς όμως η γεύση δεν αλλάζει!
    savefico αυτο με το τηγανισμα πρωτα στο μπεικον δεν το εχω δοκιμασει. ισως επειδη μερικες φορες τα τηγανιζα στη φριτεζα και ετσι με την περιστροφη του καδου που τηγανιζε και το εσωτερικό να μην μου είχε φανει...
    litsa d Θα τις δοκιμασω και εγω στο φούρνο! γλυτώνεις πολύ μπελά ετσι!
    #
    Σχόλιο από ritaki01, 20-7-14  
    τις βαζω κι εγω στο φουρνο με ελαχιστο λαδακι και ειναι μουρλια...μεσα προσθετεις και οτι αλλο θες.ντοματα φετα ριγανη...

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από linaraki, 2-1-11  
    Η συνταγή σου πρέπει να είναι πολύ ωραία.Αλλά ένα να ξέρεις.Καλο θα ήταν να ανέβαζες και μια φωτό γιατί πάντα μα πάντα όλοι θέλουν να έχουν μια οπτική εικόνα.
    #
    Σχόλιο από savefico, 3-1-11  
    Πολύ καλή ιδέα και νόστιμο, Μπράβο. Θα πρότεινα να τηγανίζαμε όμως πρώτα το μπέικον γιατί μέσα στις πιπεριές μένει σαν βραστό, και μετά να τις γεμίζαμε. (Σημ.: η έλλειψη φωτό... εξασκεί τη φαντασία!!!) :-)
    #
    Σχόλιο από MarBo, 3-1-11  
    σας ευχαριστώ!
    φυσικά και αν είχα φώτο της συνταγής θα την ανέβαζα! Με φώτο ή χωρίς όμως η γεύση δεν αλλάζει!
    savefico αυτο με το τηγανισμα πρωτα στο μπεικον δεν το εχω δοκιμασει. ισως επειδη μερικες φορες τα τηγανιζα στη φριτεζα και ετσι με την περιστροφη του καδου που τηγανιζε και το εσωτερικό να μην μου είχε φανει...
    litsa d Θα τις δοκιμασω και εγω στο φούρνο! γλυτώνεις πολύ μπελά ετσι!
    #
    Σχόλιο από ritaki01, 20-7-14  
    τις βαζω κι εγω στο φουρνο με ελαχιστο λαδακι και ειναι μουρλια...μεσα προσθετεις και οτι αλλο θες.ντοματα φετα ριγανη...

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από litsa d, 3-1-11  
    μια αγαπημενη οικογενειακη μας συνταγη!Την φτιαχνω συχνα με μπεικον και χωρις για πιο ελαφρια γευση,αλλα την βαζω σε φουρνο για να αποφυγω το τηγανι και τα λαδια που απεχθανομαι,ειναι πεντανοστιμη ορεκτικο αλλα και συνοδευτικο!

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 127 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris