Πιπεριές τουρσί

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
μικρή πίπη, 15.06.08

Περιγραφή

Φίνος μεζές για τσίπουρο.
Πιπεριές τουρσί

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 kg πιπεριές πράσινες
  • ½ kg καρότο
  • 250 gr σέλινο
  • ½ kg λάχανο
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • σκόρδο
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • 4 ποτήρια νερό
  • ανάλογη άλμη
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το λάχανο, χωρίζουμε σε λεπτά, μικρά μπαστουνάκια το καρότο.
  2. Βράζουμε το νερό και το ξύδι με μισό ποτήρι ελαιόλαδο.
  3. Ζεματίζουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε λάχανο, καρότο, μαϊντανό και αλατίζουμε καλά.
  5. Κόβουμε το σκόρδο σε οριζόντιες σκελίδες.
  6. Βάζουμε μια στρώση πιπεριές στον πάτο του δοχείου (εγώ χρησιμοποιώ την πύλινή μου γάστρα) και πάνω από κάθε κομμάτι πιπεριάς βάζουμε ένα κομμάτι σκόρδο.
  7. Από πάνω πασπαλίζουμε το μίγμα των λαχανικών.Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις ώς να τελειώσουν τα υλικά μας.
  8. Ραντίζουμε με τα υγρά που έμειναν στο μπολ των λαχανικών και με το ζουμί που ζεματίσαμε τις πιπεριές.
  9. Πληρώνουμε το δοχείο με άλμη ένα δάχτυλο πάνω από την τελευταία στρώση πιπεριάς.
  10. Καπακώνουμε (τοποθετούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος) και περιμένουμε 20 ημέρες για να γεμίσουμε τα βαζάκια μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσουμε πιπεριές κέρατα δεν χρειάζονται ζεμάτισμα. Την συνταγή την έχω πάρει από βιβλίο του Νίκου Τσελεμεντέ.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από nasia.., 27-9-09  
    μικρή πίπη φαίνετε πολύ ωραία η συνταγούλα σου....να σε ρωτήσω,μπορώ να τις γεμίσω τις πιπεριές με το μίγμα των λαχανικών αντι να το ρίξω από πάνω?θα βγεί καλό το αποτέλεσμα?ο άντρας μου φαγώθηκε να του κάνω γεμιστές πιπεριές τουρσί!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 28-9-09  
    ο χρόνος που χρειάζονται οι πιπεριές να "μαραθούν" δε θαρρώ πως συνάδει με το μέγεθος ολόκληρης της πιπεριάς. Μπορείς όμως να το δοκιμάσεις (με μικρές,τρυφερές,λεπτόφλουδες πιπεριές) και να μας ενημερώσεις για το αποτέλεσμα.Να σου θυμίσω ότι τα πηρουνάκια τα προσθέτουμε αφού δοκιμάσουμε μια συνταγή.Καλή σου επιτυχία :)
    #
    Σχόλιο από nasia.., 28-9-09  
    ευχαριστώ πολύ...θα το δοκιμάσω και θα σας πω!!!τα πιρουνάκια τα έβαλα προκαταβολικά γιατί τις λιγουρεύτικα τις πιπερίες σου!αν μου βγεί καλό το αποτέλεσμα θα επανέλθω με νέα πιρουνάκια!!!:-)
    #
    Σχόλιο από nasia.., 9-11-09  
    μικρή πίπη μολις δοκίμασα τις πιπεριές μου!έγιναν παρα πολύ καλες και μαλάκωσαν πολύ ωραία όλα τα υλικά που έβαλα!μπορείτε να τις κάνετε και γεμιστές τελικά όπως εγώ μ' αυτην την συνταγή!μόνο που μου έγιναν περισσοτερο αλμυρές απ'όσο θα ήθελα!να τις βάλω σε λαδάκι με ξύδι σκετο να στρώσουν ή θα χαλάσουν?
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-11-09  
    δεν τις έχω κρατήσει ποτέ εκτός άλμης.μάλλον θα δοκίμαζα να τις "μπανιάρω" :)
    #
    Σχόλιο από nasia.., 10-11-09  
    χμμμμμ...να τις μπανιαρεις????????ενοεις να τις βαλεις σε νεράκι??????
    #
    Σχόλιο από july88, 6-8-13  
    Πολύ καλό!!!Δεν τις γέμισα αλλά ακολούθησα την όλη άλλη διαδικασία σου.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-9-13  
    νοστιμοτατο μονο που δεν ειχα λαχανο και καροτα εβαλα ντοματα

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από nasia.., 27-9-09  
    μικρή πίπη φαίνετε πολύ ωραία η συνταγούλα σου....να σε ρωτήσω,μπορώ να τις γεμίσω τις πιπεριές με το μίγμα των λαχανικών αντι να το ρίξω από πάνω?θα βγεί καλό το αποτέλεσμα?ο άντρας μου φαγώθηκε να του κάνω γεμιστές πιπεριές τουρσί!!!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 28-9-09  
    ο χρόνος που χρειάζονται οι πιπεριές να "μαραθούν" δε θαρρώ πως συνάδει με το μέγεθος ολόκληρης της πιπεριάς. Μπορείς όμως να το δοκιμάσεις (με μικρές,τρυφερές,λεπτόφλουδες πιπεριές) και να μας ενημερώσεις για το αποτέλεσμα.Να σου θυμίσω ότι τα πηρουνάκια τα προσθέτουμε αφού δοκιμάσουμε μια συνταγή.Καλή σου επιτυχία :)
    #
    Σχόλιο από nasia.., 28-9-09  
    ευχαριστώ πολύ...θα το δοκιμάσω και θα σας πω!!!τα πιρουνάκια τα έβαλα προκαταβολικά γιατί τις λιγουρεύτικα τις πιπερίες σου!αν μου βγεί καλό το αποτέλεσμα θα επανέλθω με νέα πιρουνάκια!!!:-)
    #
    Σχόλιο από nasia.., 9-11-09  
    μικρή πίπη μολις δοκίμασα τις πιπεριές μου!έγιναν παρα πολύ καλες και μαλάκωσαν πολύ ωραία όλα τα υλικά που έβαλα!μπορείτε να τις κάνετε και γεμιστές τελικά όπως εγώ μ' αυτην την συνταγή!μόνο που μου έγιναν περισσοτερο αλμυρές απ'όσο θα ήθελα!να τις βάλω σε λαδάκι με ξύδι σκετο να στρώσουν ή θα χαλάσουν?
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 10-11-09  
    δεν τις έχω κρατήσει ποτέ εκτός άλμης.μάλλον θα δοκίμαζα να τις "μπανιάρω" :)
    #
    Σχόλιο από nasia.., 10-11-09  
    χμμμμμ...να τις μπανιαρεις????????ενοεις να τις βαλεις σε νεράκι??????
    #
    Σχόλιο από july88, 6-8-13  
    Πολύ καλό!!!Δεν τις γέμισα αλλά ακολούθησα την όλη άλλη διαδικασία σου.
    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 19-9-13  
    νοστιμοτατο μονο που δεν ειχα λαχανο και καροτα εβαλα ντοματα

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Το tip της ημέρας

    Θέλετε πράσινα αυγά χωρίς χημικές βαφές; Βράστε τα σε νερό που έχετε νωρίτερα βράσει 1 κιλό σπανάκι!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Για την όρεξη
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos
    Σπιτικο θα γινει.....
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 76 αγαπημένων συνταγών, του/της Μαρια1972
    Ορεκτικά και σαλάτες
    Ένα βιβλίο 29 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    Για την όρεξη
    Ένα βιβλίο 47 αγαπημένων συνταγών, του/της Kimwlos