Πιπεροελιοπιτάκια
Σούπερ έυκολο, γρήγορο, νόστιμο. Ιδανικό για μπουφέ και κρασοκατανύξεις!!!!!
Υλικά
-
1 φύλλο σφολιάτας
-
6-7 πιπερίες φλωρίνης
-
1/2 βαζάκι περίπου πατέ ελιάς
-
150-200 γρ. φέτα
-
λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Απλώνω πάνω στη σφολιάτα μια στρώση πατέ ελίας (αφήνω γύρω γύρω περιθώριο 5 εκ. περίπου) από πάνω βάζω τις πιπερίες φλωρίνης σε κομματάκια και τέλος ρίχνω την φέτα την οποία την έχω τρίψει.
-
2
Τυλίγω σε ρολό. Βάζω στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτάκια για να σφίξει και κατόπιν κόβω το ρολό σε φετάκια (όπως τα μπισκότα).
-
3
Απλώνα τα φετάκια σε ταψί και από πάνω τα αλοίφω με λίγο κρόκο αβγού. Τα ψήνω περίπου 25' μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.
Σχόλια (5)