Πιπερόπιτα

Bαθμολογία: 4.5
       
 
8 ψήφοι
ΜΟΥΤΑ, 31.07.08

Περιγραφή

Μια πίτα που θα λατρέψετε, μια καταπληκτική γεύση που όταν την πρωτοδοκίμασα δεν πίστευα ότι τα υλικά της θα έδεναν τόσο πολύ.

Πιπερόπιτα
photo: CHRISA1628

Συνταγή από:

ΜΟΥΤΑ

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριες πορτοκαλί
  • 1 πιπερια πράσινη
  • 1/4 κιλου φέτα σκληρή
  • λίγο γάλα εβαπορέ
  • 5 αυγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο φρυγανιά ή αλεύρι αν χρειαστεί
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με λαχανικά
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Γάλα , Αβγά , Τυριά , Πιπεριές
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε και κόβουμε σε τετραγωνάκια τις πιπεριες.
  2. Τις σωτάρουμε για 5-10΄και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μπώλ ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε και μετά κάνουμε κομμάτια την φέτα και την ρίχουμε μέσα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και το αλατοπίπερο. Αφού ανακατέψουμε το μίγμα μας ρίχνουμε και τις πιπεριες μέσα .
  5. Στρώνουμε το φύλλο σε ένα μέτριο τετράγωνο ταψί και ριχνουμε απο πάνω το μίγμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο .
  6. Αν η γέμιση μας ειναι πολύ αραιη μπορουμε να ρίξουμε και λίγη φρυγανια ή λίγο αλευρι για τραβήξει τα υγρα. Οχι όμως πάρα πολύ γιατι αλλοιώνει την γευση.
  7. Ψηνουμε για 45΄στους 185 βαθμους. ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ...

Λίγα μυστικά ακόμα

Την πίτα αυτη την έφαγα πρώτη φορά από την γιαγια μου. Ουσιαστικά ειναι μια παραλαγη της τυροπιτας. Εγώ την φτιάχνω σε τραπέζια που κάνω κατα καιρους και ειναι πολύ εντυπωσιακή γιατι γεμίζει με χρώμα το τραπέζι. Οποιος θέλει μπορει να προσθέσει και ζαμπον κομμένο σε κύβους και γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και λίγο παραπάνω πικάντικο. Αν όμως βάλετε ζαμπον θα ήταν προτιμότερο να μην είναι πολύ αλμυρή η φέτα που θα βάλετε.

Σχετικές συνταγές

Πιπερόπιτα 3 Πιπερόπιτα 3
4
       
       
(1)
Πιπερόπιτα Πηλίου Πιπερόπιτα Πηλίου
5
       
       
(3)
Πιπερόπιτα 4 Πιπερόπιτα 4
4
       
       
(1)
Πιπερόπιτα 2 Πιπερόπιτα 2
4.8667
       
       
(15)
Πιπερόπιτα της Μαρίας Πιπερόπιτα της Μαρίας
4.8933
       
       
(75)
Πιπερόπιτα 5 Πιπερόπιτα 5
4.6667
       
       
(3)
Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο
4.8889
       
       
(9)

    12 Όλα

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 8-11-08  
    ζαμπόν δεν έβαλα.βγήκε τέλεια.το άψογο ορεκτικό που έψαχνα για σήμερα.ελπίζω να είναι και κρύα εξίσου καλή
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 8-11-08  
    ξέχασα!δεν έβαλα φρυγανιά αλλά μιά χούφτα τραχανά για τα υγρά στη γέμιση
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 8-11-08  
    Η σφολιάτα όταν κρυώσει δεν είναι και ότι το καλύτερο...
    Την φτιάχνω με φύλλο κρούστας και 2 μόνο αυγά.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 8-11-08  
    έχω αρρώστια με τις πιπεριές. Ακόμα και ωμές τις τρώω σαν μήλο. Τέλεια, μπράβο!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-11-08  
    και κρύα μιά χαρά είναι.και 2 μπορώ να σου πω :)
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-11-09  
    Την είχε φτιάξει η μαμά μου όταν ήμουνα στην Αθήνα και σήμερα την έκανα εγώ.Πραγματικά υπέροχη πίτα!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 16-8-11  
    πολυ νοστιμη η πιτα!!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 13-10-11  
    Πολύ νόστιμη συνταγή...εγώ χρησιμοποίησα μόνο πιπεριές φλωρίνης και πράσινες και φύλλο κανάκης όπως προείπε κάποια στα σχόλια
    #
    Σχόλιο από irene_maragou, 13-10-11  
    einai yperoxi thn ftiaxno kego ,latreyo tis piperies
    #
    Σχόλιο από Ρηνάκι, 1-2-12  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Την έχω φτιάξει 2 φορές και έχουμε ξετρελαθεί. Με τη διαφορά ότι έβαλα φύλλο κρούστας γιατί μου αρέσει περισσότερο από τη σφολιάτα. Μπράβο σου
    #
    Σχόλιο από mikri_lne, 27-4-12  
    καλησπερα σας, την εφτιαξα και εγω και ειναι τελεια μονο που εχω μια απορια. τα φυλλα σφολιατας εμενα μου παραφουσκωσαν με αποτελεσμα να τρως ενα κομματι και να μπουχτιζεις. τι μπορω να κανω αυτη τη φορα για να μη φουσκωσει τοσο???
    #
    Σχόλιο από loumi, 18-6-13  
    Τέλεια συνταγή!!! Έτσι την κάνω κι εγώ χρονια και δεν τηνχορταίνω ποτέ!!!! Αν προσθέσεις και λίγο μάραθο και φρέσκο κρεμμύδι, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη!!!

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 8-11-08  
    ζαμπόν δεν έβαλα.βγήκε τέλεια.το άψογο ορεκτικό που έψαχνα για σήμερα.ελπίζω να είναι και κρύα εξίσου καλή
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 8-11-08  
    ξέχασα!δεν έβαλα φρυγανιά αλλά μιά χούφτα τραχανά για τα υγρά στη γέμιση
    #
    Σχόλιο από Hlianna, 8-11-08  
    Η σφολιάτα όταν κρυώσει δεν είναι και ότι το καλύτερο...
    Την φτιάχνω με φύλλο κρούστας και 2 μόνο αυγά.
    #
    Σχόλιο από gerasimos, 8-11-08  
    έχω αρρώστια με τις πιπεριές. Ακόμα και ωμές τις τρώω σαν μήλο. Τέλεια, μπράβο!
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 9-11-08  
    και κρύα μιά χαρά είναι.και 2 μπορώ να σου πω :)
    #
    Σχόλιο από zanice, 28-11-09  
    Την είχε φτιάξει η μαμά μου όταν ήμουνα στην Αθήνα και σήμερα την έκανα εγώ.Πραγματικά υπέροχη πίτα!!!
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 16-8-11  
    πολυ νοστιμη η πιτα!!!!
    #
    Σχόλιο από stroumfisma, 13-10-11  
    Πολύ νόστιμη συνταγή...εγώ χρησιμοποίησα μόνο πιπεριές φλωρίνης και πράσινες και φύλλο κανάκης όπως προείπε κάποια στα σχόλια
    #
    Σχόλιο από irene_maragou, 13-10-11  
    einai yperoxi thn ftiaxno kego ,latreyo tis piperies
    #
    Σχόλιο από Ρηνάκι, 1-2-12  
    Πολύ καλή η συνταγή σου. Την έχω φτιάξει 2 φορές και έχουμε ξετρελαθεί. Με τη διαφορά ότι έβαλα φύλλο κρούστας γιατί μου αρέσει περισσότερο από τη σφολιάτα. Μπράβο σου
    #
    Σχόλιο από loumi, 18-6-13  
    Τέλεια συνταγή!!! Έτσι την κάνω κι εγώ χρονια και δεν τηνχορταίνω ποτέ!!!! Αν προσθέσεις και λίγο μάραθο και φρέσκο κρεμμύδι, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από mikri_lne, 27-4-12  
    καλησπερα σας, την εφτιαξα και εγω και ειναι τελεια μονο που εχω μια απορια. τα φυλλα σφολιατας εμενα μου παραφουσκωσαν με αποτελεσμα να τρως ενα κομματι και να μπουχτιζεις. τι μπορω να κανω αυτη τη φορα για να μη φουσκωσει τοσο???

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 413 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    pites diafores
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 169 αγαπημένων συνταγών, του/της agapi013
    Πιτες αλμυρες
    Ένα βιβλίο 49 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    ΑΛΜΥΡΑ & ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 182 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32