κύρια φωτογραφία συνταγής Πιροσκί 2
papi
papi @cook_8453331
,Ελλάδα

Πιροσκί εύκολα και πολύ νόστιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή την συνταγή θα πρέπει να την έχω από βιβλιο της Βέφας χωρίς να θυμάμαι σίγουρα γιατί είναι πολλά χρόνια που την φτιάχνω. Στην γέμιση βάζω ό,τι μου αρέσει όπως λουκάνικο, κιμά, τυρί φέτα, ότι έχω γενικά στο σπίτι. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
γύρω στα 30 κομμάτια
  1. Για τη ζύμη
  2. 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
  3. 40 γρ. μαγιά νωπή ή 1 1/4 ξερή
  4. 1 κουταλιά ζάχαρη
  5. 1 κουταλάκι αλάτι
  6. 2 κουταλιές βούτυρο
  7. 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  8. 2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάλτε 2 κούπες αλεύρι σε ενα μπόλ, ρίξτε το γάλα με την μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά.

  2. 2

    Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο-λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη ελαστική και λεία. Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό και υγρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. 3

    Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει.

  4. 4

    Ανοίξτε τη σε φυλλο πάχους 1 εκ.περίπου σε αλευρομένη επιφάνεια.

  5. 5

    Κόψτε τη με κουπ-πατ σε κύκλους  8-10 εκ. Βάλτε τη γέμιση και τυλιξτε τη με το φύλλο της ζύμης αφού βρέξετε τις άκρες για να κολλησει. Σχηματίστε μπαλάκια.

  6. 6

    Αραδιάστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο.

  7. 7

    Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (30)

ελενακι
ελενακι @cook_8452711
Παπι γεια!!\r\nΑυτη η συνταγη ειναι απο την πολωνια και ειναι τελεια να σε καλα που μου την ξαναθυμησες\r\nΠαιδια δοκιμαστε την ειναι Φανταστικ

Από

papi
papi @cook_8453331
στις
,Ελλάδα
Είμαι παντρεμένη 16 χρόνια με ένα αγγελούδι 6 μηνών.
Δες περισσότερα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα