Πιροσκί εύκολα

Bαθμολογία: 3.75
       
 
4 ψήφοι
Valandil, 30.01.09

Περιγραφή

Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή που την έμαθα στη σχολή.
Πιροσκί εύκολα
photo: Μπρέντα

Συνταγή από:

Valandil

1 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 αυγό
  • 500-700 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν
  • λίγο αλάτι
  • λίγη σόδα
Για τη γέμιση:
  • 2 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη
  • λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με λαχανικά
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά , Γιαούρτι
Φτιάχνει: 25 μικρά πιροσκί
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε δύο παρτίδες. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο στο βούτυρο. Μόλις παρει χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε τρίψει χοντρές στο ρεντέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κ ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  3. Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε ρολό και κόβουμε κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τα κλεινουμε προσεκτικά.
  4. Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.
  5. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα πιροσκί γυρίζουν μόνα τους στο τηγάνι. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές με τη γέμιση, πχ μπορείτε να βάλετε μπεσαμέλ μανιταριών.

Σχετικές συνταγές

Πιροσκί Πιροσκί
4.8361
       
       
(61)
Πιροσκί ζαμπόν - τυρί Πιροσκί ζαμπόν - τυρί
4
       
       
(2)
Αφράτα πισία Αφράτα πισία
4.9279
       
       
(111)
Πιροσκί 2 Πιροσκί 2
4.92
       
       
(25)

    7 Όλα

    #
    Σχόλιο από ANGELL, 9-2-09  
    Επιτελους μια ευκολη συνταγη για τα τοσο αγαπημενα μου πιροσκι που την εψαχνα τοσο καιρο ... Πιρουνακια δεν βαζω ακομα θα την δοκιμασω και μετα ...Και παλη συνχγαρητηρια....
    #
    Σχόλιο από kessy, 23-2-09  
    πολύ νόστιμη συνταγή.Εγώ αντι για ρίγανη βάζω μαιντανο και τις πατάτες τις έχω βράσει πιο πριν.Αν έχω προσθέτω κόκκινο πιπερι.ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 23-2-09  
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα πιροσκί γίνονται και στο φούρνο.Ευχαριστώ πολύ...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 23-2-09  
    Μιτσακι απο δικη μου εμπειρια γινονται στο φουρνο εγω τα κανα την περασμενη εβδομαδα ετσι αλλα μοιαζουν πιο πολυ με κουτουδακια μετα παρα με πιροσκακια. Τπ πιροσκι θελει το τηγανι του.
    #
    Σχόλιο από ANGELL, 23-2-09  
    #
    Σχόλιο από ka8y, 23-1-10  
    Γίνανε πολύ νόστιμα, δυσκολεύτηκα λίγο με το φύλλο.. μου τρύπαγε :(

    Ισως φταίει οτι επειδή δεν είχα κανονικό αλεύρι έβαλα φαρίνα - παρέλειψα βέβαια το baking...
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 27-7-10  
    Εύκολη και γρήγορη η συνταγή σου αλλά ήταν αρκετά σκληρά οχι αφράτα όπως θα πρεπε καιεμοιαζε με τηγανητό ζυμάρι.Να σημειώσω οτι ακολούθησα πιστά τις οδηγίες.Λυπάμαι..

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ANGELL, 9-2-09  
    Επιτελους μια ευκολη συνταγη για τα τοσο αγαπημενα μου πιροσκι που την εψαχνα τοσο καιρο ... Πιρουνακια δεν βαζω ακομα θα την δοκιμασω και μετα ...Και παλη συνχγαρητηρια....
    #
    Σχόλιο από kessy, 23-2-09  
    πολύ νόστιμη συνταγή.Εγώ αντι για ρίγανη βάζω μαιντανο και τις πατάτες τις έχω βράσει πιο πριν.Αν έχω προσθέτω κόκκινο πιπερι.ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 23-2-09  
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα πιροσκί γίνονται και στο φούρνο.Ευχαριστώ πολύ...
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 23-2-09  
    Μιτσακι απο δικη μου εμπειρια γινονται στο φουρνο εγω τα κανα την περασμενη εβδομαδα ετσι αλλα μοιαζουν πιο πολυ με κουτουδακια μετα παρα με πιροσκακια. Τπ πιροσκι θελει το τηγανι του.
    #
    Σχόλιο από ANGELL, 23-2-09  
    #
    Σχόλιο από ka8y, 23-1-10  
    Γίνανε πολύ νόστιμα, δυσκολεύτηκα λίγο με το φύλλο.. μου τρύπαγε :(

    Ισως φταίει οτι επειδή δεν είχα κανονικό αλεύρι έβαλα φαρίνα - παρέλειψα βέβαια το baking...
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 27-7-10  
    Εύκολη και γρήγορη η συνταγή σου αλλά ήταν αρκετά σκληρά οχι αφράτα όπως θα πρεπε καιεμοιαζε με τηγανητό ζυμάρι.Να σημειώσω οτι ακολούθησα πιστά τις οδηγίες.Λυπάμαι..

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της targetoulini
    ΕΦΗ ΖΥΜΕΣ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    piroski
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d