κύρια φωτογραφία συνταγής Πιροσκί εύκολα
Valandil
Valandil @cook_8449080

Πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή που την έμαθα στη σχολή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα πιροσκί γυρίζουν μόνα τους στο τηγάνι. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε διάφορες παραλλαγές με τη γέμιση, πχ μπορείτε να βάλετε μπεσαμέλ μανιταριών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 μικρά πιροσκί
  1. Για τη ζύμη
  2. 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελαδινό
  3. 500-700 γρ αλεύρι μαλακό
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν
  5. λίγο αλάτι
  6. λίγη σόδα
  7. Για τη γέμιση
  8. 2 πατάτες βρασμένες και ξεφλουδισμένες
  9. 1 κρεμμύδι μέτριο
  10. αλατοπίπερο
  11. ρίγανη
  12. λίγο βούτυρο (κατά προτίμηση φρέσκο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια μπασίνα ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το αλεύρι και τα δουλεύουμε με το χέρι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι σε δύο παρτίδες. Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί.

  2. 2

    Σωτάρουμε το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο στο βούτυρο. Μόλις παρει χρώμα προσθέτουμε τις πατάτες που τις έχουμε τρίψει χοντρές στο ρεντέ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κ ρίγανη και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

  3. 3

    Πλάθουμε το ζυμάρι μας σε ρολό και κόβουμε κομμάτια τα οποία ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τα κλεινουμε προσεκτικά.

  4. 4

    Τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι.

  5. 5

    Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ANGELL
ANGELL @cook_8453924
Επιτελους μια ευκολη συνταγη για τα τοσο αγαπημενα μου πιροσκι που την εψαχνα τοσο καιρο ... Πιρουνακια δεν βαζω ακομα θα την δοκιμασω και μετα ...Και παλη συνχγαρητηρια....

Από

Valandil
Valandil @cook_8449080
στις