κύρια φωτογραφία συνταγής Πιροσκί με πατάτα και μπέικον
annatzi
annatzi @cook_8484194

Εύκολα πιροσκί με υλικά που έχουμε πάντα στη κουζίνα μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με την ίδια ακριβώς ζύμη μπορείτε να βάλεται όποια γέμιση εσείς φανταστείτε.Τυρί,κιμά,πράσο,λουκάνικο,σπανάκι,μαρμελαδες κ.α

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Περίππου 15-18 κομμάτια
  1. Ζύμη
  2. 1 κύβο νωπή μαγιά
  3. 4 φλ τσαγιού αλεύρι
  4. 1 φλ καφέ ελαιόλαδο
  5. 1 κουτ γλυκού αλάτι
  6. 1 κουτ γλυκού ζάχαρη
  7. νερό όσο σηκώσει
  8. Γέμιση
  9. 4 μέτριες πατάτες
  10. 1 μέτριο κρεμμύδι στο μούλτι
  11. 10 φέτες μπέικον (εμπορίου)
  12. αλάτι
  13. πιπέρι
  14. λίγο σκόνη σκόρδο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε στα 4 και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με λίγο σκόνη σκόρδο μέχρι να βράσουν.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τις φέτες μπέικον.

  3. 3

    Μόλις βράσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και συμπληρώνουμε το κρέμμυδι και τα μπέικον ωμά.(αν θέλουμε τα τσιγαρίζουμε πρώτα αλλα γίνονται πιο βαριά).

  4. 4

    Ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο μαύρο πιπέρι.Αφήνουμε να κρυώσουν.

  5. 5

    Σε μία φλυτζάνα βάζουμε τη μαγιά με λίγο ζεστό νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.Το νερό να είναι τόσο ζεστό ωστε να βάζουμε το μικρό μας δάκτυλο μέσα και να αντέχουμε την θερμοκρασία μετρώντας μέχρι το πέντε.

  6. 6

    Βαζουμε στο μίξερ με τον κάδο (ή και με το χέρι) το αλεύρι, το αλάτι,το ελαιόλαδο και το μίγμα με τη μαγιά.

  7. 7

    Ζημώνουμε και σιγά σιγά συμπληρώνουμε το χλιαρό νερό.Οσο πάρει.

  8. 8

    Οσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο καλή και αφράτη θα γίνει η ζύμη. Οταν γίνει λεία και λίγο να κολλάει στα χέρια την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

  9. 9

    Όταν είναι έτοιμη την ζυμώνουμε λίγο να κάτσει και αν κολλάει ακόμα συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.

  10. 10

    Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ανοιγουμε είτε με τα χέρια,είτε με τον πλάστη.Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε σχολαστικά να μην χυθεί η γέμιση στο λάδι και διαλύσουν.

  11. 11

    Εχουμε ανάψει ε ντω μεταξύ το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να κάψει το λάδι (σπορέλαιο). Εγώ τα κάνω στο ίδιο λάδι που κάνω τις πατάτες. Χρησιμοποιώ μια κατσαρόλα σαν φριτέζα.

  12. 12

    Τα τηγανίζουμε σε καφτό λάδι γυρίζοντάς τα,για να μην καούν και να ψηθούν ομοιόμορφα και απο τις δυο πλευρές.

  13. 13

    Μόλις χρυσαφίσουν τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε. Τρώγονται και κρύα (αν μείνουν).

Αντιδράσεις

Σχόλια

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
Τέλεια τα πιροσκί με το μπέικον.
Έκανα τα μισά με πατάτα και μπέικον,και τα υπόλοιπα με τυρί φέτα και μπέικον.Δεν έβαλα σκόρδο,ούτε ξερό κρεμμύδι ,αλλά φρέσκο κρεμμυδάκι και δυόσμο.
Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!

Από

annatzi
annatzi @cook_8484194
στις