Πιροσκί της μαμάς Έλσας
Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει η πολύ καλή μου φίλη Έλσα και είναι εξαιρετική και αυθεντική καθώς ο σύζυγός της είναι Πόντιος!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά να μην αρπάξουν απ' έξω και μείνουν άψητα από μέσα.Μπορείτε να γεμίσετε τα πιροσκί με ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και να τα κάνετε γλυκά.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι αφου το ανακατέψουμε με την μαγια. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζυμη στα χέρια αλλά να είναι μαλακη.
-
2
Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας για μια ώρα σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον.
-
3
Ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης και τα γεμίζουμε με ό,τι γέμιση θέλουμε εμείς, γλυκιά ή αλμυρή.
-
4
Τα πλάθουμε σαν σουτζουκάκια ή όπως τα τυροπιτάκια. Όπως σας βολεύει.
-
5
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα πιροσκί μας σε μπόλικο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρνάμε συνέχεια γιατί ροδίζουν εύκολα.
-
6
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.
Σχόλια (3)