Πιροσκί της μαμάς Έλσας

pappael
pappael @cook_8458062

Τη συνταγή αυτή μου την έχει δώσει η πολύ καλή μου φίλη Έλσα και είναι εξαιρετική και αυθεντική καθώς ο σύζυγός της είναι Πόντιος!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά να μην αρπάξουν απ' έξω και μείνουν άψητα από μέσα.Μπορείτε να γεμίσετε τα πιροσκί με ό,τι μαρμελάδα σας αρέσει και να τα κάνετε γλυκά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 περίπου μέτρια κόμματια
  1. 7 γρ. μαγιά ξερή (ένα φακελάκι)
  2. 1/2 κ.γ.αλάτι
  3. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  4. 4 κ.σ. λάδι ή 1/4 κούπας
  5. 250 ml. χλιαρό γάλα
  6. 500 γρ. αλεύρι
  7. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι αφου το ανακατέψουμε με την μαγια. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μη κολλάει η ζυμη στα χέρια αλλά να είναι μαλακη.

  2. 2

    Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι μας για μια ώρα σκεπασμένο σε ζεστό περιβάλλον.

  3. 3

    Ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης και τα γεμίζουμε με ό,τι γέμιση θέλουμε εμείς, γλυκιά ή αλμυρή.

  4. 4

    Τα πλάθουμε σαν σουτζουκάκια ή όπως τα τυροπιτάκια. Όπως σας βολεύει.

  5. 5

    Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα πιροσκί μας σε μπόλικο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρνάμε συνέχεια γιατί ροδίζουν εύκολα.

  6. 6

    Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

koukoutso
koukoutso @cook_8476772
γιατι εχω την εντυπωση οτι το πιροσκι γινοταν με πατατα...χμμμ...μαλλον εκανα λαθος...θα την δοκιμασω καποια στιγμη..μολις μπηκε στην λιστα μου

Από

pappael
pappael @cook_8458062
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα