dcroula
dcroula @Roula1505
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας

Πανεύκολη "πιτούλα" με ιδιαίτερη γεύση, που εμένα τουλάχιστον θυμίζει λίγο Ανατολή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν στρώσουμε την ζύμη του κιμά στο ταψί μας, καλό είναι να κάνουμε λακουβίτσες με τα δάχτυλά μας στην επιφάνειά του. Μ'αυτόν τον τρόπο ο κιμάς μας δεν μαζεύει με το ψήσιμο και παραμένει αφράτος.Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Καφές με την Ελένη".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 Kgr μοσχαρίσιος κιμάς
  2. 1/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1 κουταλιά δυόσμος τριμμένος ή ψιλοκομμένος
  4. 1 μεγ. κρεμμύδι τριμμένο
  5. 6-8 φέτες κασέρι
  6. 2 μεγάλες ντομάτες σε φέτες
  7. 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  8. 1/2 Kgr γιαούρτι στραγγιστό
  9. Αλάτι - Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το σιμιγδάλι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Αλείφουμε ένα ταψί (ή πιρέξ) με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στρώνουμε τον κιμά.

  3. 3

    Στρώνουμε απο πάνω τις φέτες απο το κασέρι και τις φέτες της ντομάτας.

  4. 4

    Χτυπάμε μ'ένα πιρούνι, το γιαούρτι με τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε.

  5. 5

    Στρώνουμε το μείγμα πάνω απο τον κιμά και τις φέτες του κασεριού και της ντομάτας.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι.

  7. 7

    Σερβίρουμε ζεστό....τρώγεται όμως και κρύο μια χαρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

dcroula
dcroula @Roula1505
Επειδή τα υλικά μου ήταν λίγα....η φωτό αδικεί λίγο το φαγητό. Αλλά είναι πάρα πολύ νόστιμο.

Από

dcroula
dcroula @Roula1505
στις
Αθήνα-Μενίδι,Ελλας
Με λένε Ρούλα.Δεν ήξερα τίποτα απο μαγειρική εκτός απο κάποια πολύ βασικά και χωρίς μεγάλη φαντασία.Τα τελευταία χρόνια χάρη στις εκπομπές μαγειρικής και σε site σαν κι αυτό βελτιώνομαι συνέχεια.Χαίρομαι που έγινα μέλος αυτής της μεγάλης παρέας.Λατρέυω την μουσική,ειδικά την rock & hevy metal.Εκτός λοιπόν απ'το τσουκάλι κατά διαστήματα ασχολούμαι και με μαθήματα μουσικής.
Δες περισσότερα