Πίτα από κιμά και γιαούρτι
Πανεύκολη "πιτούλα" με ιδιαίτερη γεύση, που εμένα τουλάχιστον θυμίζει λίγο Ανατολή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν στρώσουμε την ζύμη του κιμά στο ταψί μας, καλό είναι να κάνουμε λακουβίτσες με τα δάχτυλά μας στην επιφάνειά του. Μ'αυτόν τον τρόπο ο κιμάς μας δεν μαζεύει με το ψήσιμο και παραμένει αφράτος.Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή "Καφές με την Ελένη".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το σιμιγδάλι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
-
2
Αλείφουμε ένα ταψί (ή πιρέξ) με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και στρώνουμε τον κιμά.
-
3
Στρώνουμε απο πάνω τις φέτες απο το κασέρι και τις φέτες της ντομάτας.
-
4
Χτυπάμε μ'ένα πιρούνι, το γιαούρτι με τα αβγά και αλατοπιπερώνουμε.
-
5
Στρώνουμε το μείγμα πάνω απο τον κιμά και τις φέτες του κασεριού και της ντομάτας.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι.
-
7
Σερβίρουμε ζεστό....τρώγεται όμως και κρύο μια χαρά.
Σχόλια (6)