Πίτα φαγόπυρου με σπανάκι και τυριά χωρίς γλουτένη

evdoba
evdoba @evdoba
,

Μια ενδιαφέρουσα και νόστιμη εναλλακτική για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη και ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη θρεπτική αξία του φαγόπυρου!

Λίγα μυστικά ακόμα

Να πούμε ότι το χρώμα είναι σκούρο γιατί και το αλεύρι φαγόπυρου είναι σκούρο σαν ολικής ας πούμε.Χρησιμοποίησα αλεύρι από άλεση καρπών φαγόπυρου χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ.Μια συνταγή από το Hellenic Celiac Forum.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 210 ml νερό
  2. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 1 πρέζα αλάτι
  4. 1 κ.σ. ξύδι
  5. 1 κ.γ. πηκτικό μέσο
  6. 350 γρ. αλεύρι φαγόπυρου χωρίς γλουτένη
  7. Γέμιση
  8. 2 αυγά χτυπημένα
  9. 1 κούπα φέτα
  10. 1/2 κούπα ρεγγάτο
  11. 1/2 κούπα κασέρι
  12. 2 κούπες σπανάκι τριμμένο ψιλοκομένο
  13. 2 κ.σ. άνιθο ψιλοκομένο
  14. 1 πρέζα δυόσμο φρέσκο ψιλοκομένο, ρίγανη.
  15. 1 αυγό ή 1 κρόκο για να αλλείψουμε από πάνω

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου.

  2. 2

    Το ανακατεύουμε με το μίξερ με τα εξαρτήματα για ζυμάρι μέχρι να γίνει όλο ομοιόμορφο.

  3. 3

    Αφού γινει σφιχτό το βγάζουμε από το μπωλ και αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια. Βάζουμε μια μπαλίτσα από το ζυμάρι και με αλεύρι για να μην κολλάει το απλώνουμε σε φύλλο. Καθώς απλώνεται το γυρίζουμε συνέχεια από την άλλη πλευρά αλευρώνοντας πάντα για να μην μας χαλάσει αν κολήσει. Λαδώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά.

  4. 4

    Αλευρώνουμε τόσο ώστε να γίνει μαλακό το φύλλο και να μην κόβεται.

  5. 5

    Απλώνουμε το μίγμα σπανακιού και τυριών και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο και αφού χαράξουμε αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό. Πασπαλίζουμε από πάνω με ότι σπόρους θέλουμε κι αν θέλουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Παρακολουθούμε το ψήσιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

mariasimina
mariasimina @cook_8518056
το "1 κ.γ. πηκτικό μέσο' τι είναι; τι μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Από

evdoba
evdoba @evdoba
στις
,