Πίτα φαγόπυρου με σπανάκι και τυριά χωρίς γλουτένη
Μια ενδιαφέρουσα και νόστιμη εναλλακτική για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη και ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη θρεπτική αξία του φαγόπυρου!
Λίγα μυστικά ακόμα
Να πούμε ότι το χρώμα είναι σκούρο γιατί και το αλεύρι φαγόπυρου είναι σκούρο σαν ολικής ας πούμε.Χρησιμοποίησα αλεύρι από άλεση καρπών φαγόπυρου χωρίς γλουτένη ΜΥΛΟΙ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ.Μια συνταγή από το Hellenic Celiac Forum.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το ζυμάρι σε ένα μπωλ και χτυπάμε με το μίξερ. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι φαγόπυρου.
-
2
Το ανακατεύουμε με το μίξερ με τα εξαρτήματα για ζυμάρι μέχρι να γίνει όλο ομοιόμορφο.
-
3
Αφού γινει σφιχτό το βγάζουμε από το μπωλ και αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια. Βάζουμε μια μπαλίτσα από το ζυμάρι και με αλεύρι για να μην κολλάει το απλώνουμε σε φύλλο. Καθώς απλώνεται το γυρίζουμε συνέχεια από την άλλη πλευρά αλευρώνοντας πάντα για να μην μας χαλάσει αν κολήσει. Λαδώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και στρώνουμε το πρώτο φύλλο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μία φορά.
-
4
Αλευρώνουμε τόσο ώστε να γίνει μαλακό το φύλλο και να μην κόβεται.
-
5
Απλώνουμε το μίγμα σπανακιού και τυριών και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο και αφού χαράξουμε αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με 1 κ.σ. νερό. Πασπαλίζουμε από πάνω με ότι σπόρους θέλουμε κι αν θέλουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Παρακολουθούμε το ψήσιμο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)