Πίτα για σουβλάκι - Ελληνική

Bαθμολογία: 4.9836
       
 
61 ψήφοι
lenale, 08.04.10

Περιγραφή

Απλά τέλεια!!!!
Πίτα για σουβλάκι - Ελληνική

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κ.γλ. ξερή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 1/3 - 1 1/2 κούπας χλιαρό νερό
  • 500 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ζύμες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Φτιάχνει: 8 πίτες
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 105' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 6' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και 1/2 κούπα από το νερό και την αφήνουμε 5' να σταθεί και να φουσκώσει.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο ένα άνοιγμα και ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά, το λάδι και άλλη 1/2 κούπα από το υπόλοιπο νερό.
  3. Ζυμώνουμε, προσθέτοντας όσο από το υπόλοιπο νερό χρειαστεί ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Βάζουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο μπολ και την γυρίζουμε να λαδωθεί καλά από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 1/2 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Πατάμε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και πλάθουμε στρογγυλές πίτες με διάμετρο 15 εκ. και πάχος 1 εκ. Τις αλείφουμε καλά με λάδι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
  6. Με ένα πιρούνι πατάμε τις πίτες κάνοντας κάθετες πιρουνιές σε σειρές.
  7. Ψήνουμε στους 230 οC για 5'-7', να φουσκώσουν, χωρίς να καλοψηθούν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν τις βάζουμε στην κατάψυξη σε πλαστικά σακουλάκια για να τις χρησιμοποιήσουμε όταν τις χρειαστούμε.
  8. Τις ξεπαγώνουμε, τις αλείφουμε με λάδι και από τις δύο πλευρές, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τις ψήνουμε στο τηγάνι ή στα κάρβουνα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της κ. Βέφας Αλεξιάδου.

Σχετικές συνταγές

    94 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cookstella, 10-4-10  
    Τα πέντε πιρουνάκια είναι λίγα γι'αυτή την καταπληκτική συνταγή.Αφράτες και νοστιμότατες,μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους.ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΤΑΣΑ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 11-4-10  
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 11-4-10  
    Με ενδιαφέρει πολύ να κάνω αυτή τη συνταγή αλλά επειδή χρησιμοποιώ φρέσκια μαγιά θα ήθελα να σε ρωτήσω πόση αντιστοιχεί στην ποσότητα ξερής που δίνεις!
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-4-10  
    cookstella και xeniamanos σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας!!!
    tsipouraki μπορείς να βάλεις 30γρ. νωπή μαγιά. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από grandchef, 12-4-10  
    Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lenale, 12-4-10  
    Εγώ σας ευχαριστώ που την εμπιστευτήκατε!!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 15-4-10  
    Αν βάλω αλεύρι για όλες τις χρήσεις κάνει;
    #
    Σχόλιο από lenale, 15-4-10  
    zafirenia δεν το έχω κάνει ποτέ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις...πιστεύω όμως ότι θα έχεις καλύτερο απότελεσμα με το δυνατό..
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-4-10  
    Έχω το βιβλίο της Βέφας "Οι 20 καλύτερες συνταγές για γλυκά και αλμυρά ψωμιά".
    Μέσα σε αυτό το βιβλίο, δίνει την συνταγή με αλεύρι για όλες τις χρήσεις! Πάντα με τέτοιο αλεύρι τις φτιάχνω και τις ψήνω στο bbq
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-4-10  
    ......και συνεχίζω (κάτι πάτησα κατά λάθος και έμεινε ο σχολιασμός στην μέση)...ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 15-4-10  
    Delicious μου εγώ έχω την συνταγή από άλλο βιβλίο της Βέφας και την δίνει με αλεύρι δυνατό...Όπως και να έχει πάντως είναι απλά υπέροχες!!! Σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου...
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 16-4-10  
    τις έκανα και στην γεύση είναι ιδιες με τις έτοιμες.Εγιναν νόστιμες απλά μου βγήκαν λίγο φουσκώτες.
    #
    Σχόλιο από etrian, 17-4-10  
    Να ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια; Ποιο είναι το δυνατό αλεύρι; Το σκληρό ή αυτό που φουσκώνει μόνο του; Ή κάποιο άλλο; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-4-10  
    zafirenia ευχαριστώ για την βαθμολογία σου!!!Την επόμενη φορά για να μην σου γίνουν πολύ φουσκωτές δοκίμασε να τις κάνεις μεγαλύτερες..
    etrian το δυνατό αλεύρι είναι το σκληρό. Είναι το ίδιο πράγμα...Καλή επιτυχία αν τις φτιάξεις!!!
    #
    Σχόλιο από fly, 27-5-10  
    Μπράβο πολυ ωραία συνταγή δεν είχα σκεφτεί να τις φτιάξω μόνη μου!!!
    #
    Σχόλιο από fragola, 27-5-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, κι εγώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τις κάνω μόνη μου. Ήθελα να ρωτήσω πόσες πίτες βγάζει αυτή η δοσολογία? Μπορώ να τις ζυμώσω στον αρτοπαρασκευαστή για ευκολία? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-5-10  
    fly χαίρομαι που σας άρεσαν και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!
    fragola η δόση αυτή φτιάχνει περίπου 8 πίτες, ανάλογα το μέγεθος που θα τις φτιάξεις. Δεν έχω αρτοπαρασκευαστή αλλά φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ζυμώσεις εκεί. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-5-10  
    φιλενάδα όταν τις ανοίγεις και βάζεις πάλι να φουσκώσουν, πόση περίπου ώρα?για να δω αν με παίρνει να τις κάνω τωρα ή αν θα με πάρει η νύχτα
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-5-10  
    Φιλενάδα κανένα 20λεπτο νομίζω ότι είναι καλά. Προθέρμανε τον φούρνο στους 50oC , σβήσ' τον, βάλε μέσα το ταψί με τις πίτες σκεπασμένες με μια πετσετούλα και θα φουσκώσουν πολύ γρήγορα. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 28-5-10  
    Μπράβο απλά τέλεια η συνταγή!η κόρη μου έχει τρελλαθεί σε ευχαριστούμε πολύ
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

    77 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από cookstella, 10-4-10  
    Τα πέντε πιρουνάκια είναι λίγα γι'αυτή την καταπληκτική συνταγή.Αφράτες και νοστιμότατες,μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους.ΜΠΡΑΒΟ ΝΑΤΑΣΑ!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από xeniamanos, 11-4-10  
    #
    Σχόλιο από grandchef, 12-4-10  
    Σ' ευχαριστούμε για τη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από lenale, 12-4-10  
    Εγώ σας ευχαριστώ που την εμπιστευτήκατε!!!
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-4-10  
    Έχω το βιβλίο της Βέφας "Οι 20 καλύτερες συνταγές για γλυκά και αλμυρά ψωμιά".
    Μέσα σε αυτό το βιβλίο, δίνει την συνταγή με αλεύρι για όλες τις χρήσεις! Πάντα με τέτοιο αλεύρι τις φτιάχνω και τις ψήνω στο bbq
    #
    Σχόλιο από delicious, 15-4-10  
    ......και συνεχίζω (κάτι πάτησα κατά λάθος και έμεινε ο σχολιασμός στην μέση)...ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 15-4-10  
    Delicious μου εγώ έχω την συνταγή από άλλο βιβλίο της Βέφας και την δίνει με αλεύρι δυνατό...Όπως και να έχει πάντως είναι απλά υπέροχες!!! Σ' ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σου...
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 16-4-10  
    τις έκανα και στην γεύση είναι ιδιες με τις έτοιμες.Εγιναν νόστιμες απλά μου βγήκαν λίγο φουσκώτες.
    #
    Σχόλιο από etrian, 17-4-10  
    Να ρωτήσω κάτι βρε κορίτσια; Ποιο είναι το δυνατό αλεύρι; Το σκληρό ή αυτό που φουσκώνει μόνο του; Ή κάποιο άλλο; Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από fly, 27-5-10  
    Μπράβο πολυ ωραία συνταγή δεν είχα σκεφτεί να τις φτιάξω μόνη μου!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-5-10  
    φιλενάδα όταν τις ανοίγεις και βάζεις πάλι να φουσκώσουν, πόση περίπου ώρα?για να δω αν με παίρνει να τις κάνω τωρα ή αν θα με πάρει η νύχτα
    #
    Σχόλιο από tonia13v, 28-5-10  
    Μπράβο απλά τέλεια η συνταγή!η κόρη μου έχει τρελλαθεί σε ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από Sol81, 29-5-10  
    πολύ νόστιμες!
    #
    Σχόλιο από ace, 31-5-10  
    Aν ειχε περισσοτερα,θα σου εβαζα!!!!!!Μιλαμε,πολυς κοσμος εχθες επαθε την πλακα του!Καμια σχεση με τις ετοιμες,οι τελειες πιτες!!!!Φωτο δεν προλαβα,εξαφανιστηκαν εν ριπη οφθαλμου.Ολοι ρωτουσαν απο που τις πηραμε και ειναι τοσο φρεσκιες κι αφρατες!!!!Η μονη αλλαγη,εβαλα αλευρι τυπου πολυτελειας.Ευχαριστω για τις φωτιες που μου αναψες!!!!!!!!Η οικογενεια λεει καλυτερα πιτες ,παρα ψωμι!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Kam, 4-6-10  
    Είναι καταπληκτικές!!!! Για το μόνο πράγμα που μετάνιωσα είναι ότι πριν δω την συνταγή σου είχα πάρει έτοιμες πίτες. Σε πληροφορώ ότι δεν είναι τόσο νόστιμες όσο οι δικές σου!!! Το πάθημα..... μου έγινε μάθημα.....
    Μπράβο και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από lenale, 4-6-10  
    ace και Kam σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!!!Τα ίδια ακριβώς με σας είχαμε πάθει κι εμείς όταν τις πρωτοδοκιμάσαμε...Τρελαθήκαμε!!!Το Πάσχα όλοι όρμησαν στις πίτες και το κατσικάκι έμεινε για την επόμενη μέρα...
    #
    Σχόλιο από tt2, 5-6-10  
    άπαιχτες! έχουν ακριβώς τη γεύση που πρέπει! να είσαι καλα, τις ευχαριστηθήκαμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από lenale, 6-6-10  
    tt2 χαίρομαι ειλικρινά!!!Σ' ευχαριστώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από georgitsa, 3-10-10  
    Πολύ νόστιμες... πολύ καλή ιδέα!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 3-10-10  
    Σ' ευχαριστώ georgitsa!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 11-4-10  
    Με ενδιαφέρει πολύ να κάνω αυτή τη συνταγή αλλά επειδή χρησιμοποιώ φρέσκια μαγιά θα ήθελα να σε ρωτήσω πόση αντιστοιχεί στην ποσότητα ξερής που δίνεις!
    #
    Σχόλιο από lenale, 11-4-10  
    cookstella και xeniamanos σας ευχαριστώ για τα πιρουνάκια σας!!!
    tsipouraki μπορείς να βάλεις 30γρ. νωπή μαγιά. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 15-4-10  
    Αν βάλω αλεύρι για όλες τις χρήσεις κάνει;
    #
    Σχόλιο από lenale, 15-4-10  
    zafirenia δεν το έχω κάνει ποτέ με αλεύρι για όλες τις χρήσεις...πιστεύω όμως ότι θα έχεις καλύτερο απότελεσμα με το δυνατό..
    #
    Σχόλιο από lenale, 21-4-10  
    zafirenia ευχαριστώ για την βαθμολογία σου!!!Την επόμενη φορά για να μην σου γίνουν πολύ φουσκωτές δοκίμασε να τις κάνεις μεγαλύτερες..
    etrian το δυνατό αλεύρι είναι το σκληρό. Είναι το ίδιο πράγμα...Καλή επιτυχία αν τις φτιάξεις!!!
    #
    Σχόλιο από fragola, 27-5-10  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, κι εγώ δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τις κάνω μόνη μου. Ήθελα να ρωτήσω πόσες πίτες βγάζει αυτή η δοσολογία? Μπορώ να τις ζυμώσω στον αρτοπαρασκευαστή για ευκολία? Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-5-10  
    fly χαίρομαι που σας άρεσαν και ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!!
    fragola η δόση αυτή φτιάχνει περίπου 8 πίτες, ανάλογα το μέγεθος που θα τις φτιάξεις. Δεν έχω αρτοπαρασκευαστή αλλά φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ζυμώσεις εκεί. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από lenale, 27-5-10  
    Φιλενάδα κανένα 20λεπτο νομίζω ότι είναι καλά. Προθέρμανε τον φούρνο στους 50oC , σβήσ' τον, βάλε μέσα το ταψί με τις πίτες σκεπασμένες με μια πετσετούλα και θα φουσκώσουν πολύ γρήγορα. Καλή επιτυχία!!!
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 28-5-10  
    θα μπορουσα να παραβλεψω την μαγια η με τι θα μπορουσα να την αντικαταστησω με μπεικιν σοδα κατι αλλο??
    #
    Σχόλιο από lenale, 28-5-10  
    tonia εγώ σας ευχαριστώ που εμπιστευτήκατε τη συνταγή...
    2ΙΟΥι δε νομίζω ότι μπορείς να αντικαταστήσεις αλλά ούτε και να παραλείψεις τη μαγιά.
    #
    Σχόλιο από natasam, 20-10-10  
    θα μπορούσα να ψήσω τις πίτες στο φούρνο; στο γκριλ ας πούμε ή με όποιον άλλον τρόπο γιατί δε θέλω να τηγανίζω.
    #
    Σχόλιο από lenale, 20-10-10  
    natasam δεν χρειάζεται να τηγανίσεις τις πίτες. Απλά θα τις αλείψεις ελαφρά με λίγο λαδάκι και θα τις ψήσεις σε αντικολλητικό τηγάνι. Μπορείς βέβαια να τις ψήσεις και στο γκριλ αλλά χρειάζεται προσοχή για να μην παραψηθούν και γίνουν σκληρές. Το ιδανικότερο ψήσιμο βέβαια είναι στα κάρβουνα...
    #
    Σχόλιο από karavour, 13-11-10  
    Πολύ ωραίες οι πιτούλες. Νομίζω όμως ότι καλύτερα θα ήταν να γίνουν 6 αντί για 8 και λίγο μεγαλύτερες και λεπτότερες αν προορίζονται για σουβλάκι. Επίσης έχω την εξής απορία. Προσπάθησα να τυλίξω μπιφτέκι αλλά κόπηκε στα 3 η πιτούλα παροτι δεν την παράψησα. Γιατί συμβαίνει αυτό? Κατα τ'άλλα πολύ χορταστική. Δεν έχει να ζηλέψει και πολλά απ'τις έτοιμες. Μόνο που μυρίζει λιγουλάκι η μαγιά όπως στο ψωμί, αλλά μάλλον είναι φυσιολογικό αυτό, ε?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-7-12  
    Σχετικά με τα βήματα 7-8, δ μπορω να τις ψήσω κατ ευθείαν και να τις φάμε;πρεπει ν περασουν οπωσδηποτε απο τηγανι;επισης,πορω να τις περασω απο το φουρνο οπως λες κ υστερα να τις ψησω με ελαχιστο λαδι σε αντικολλητικο;;;
    #
    Σχόλιο από pedi, 8-10-12  
    Thelw na se rwthsw giati den eimai poli sxetikos me tis zymes... eftiaxa thn syntagi alla otan thelw na diplwsw thn pita auth mou spaei. Exeis kamia idea ti fteei? to ladi ? to aleuri?
    #
    Σχόλιο από Σκυλόσοφος, 8-1-13  
    Κατι εκανα λαθος προφανός και δεν μου φούσκωσε η ζύμη...Μήπως εχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει???
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 9-1-13  
    Όταν δε φουσκώνει η ζύμη συνήθως συμβαίνει κάτι από τα δύο: ή η μαγιά είναι μπαγιάτικη, ή βάλαμε πολύ ζεστό (ή κρύο) το νερό.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της mairykab
    sintages2013
    Ένα βιβλίο 563 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Σνακ προς δοκιμη
    Ένα βιβλίο 32 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΟΚΟΤΡΕΛΑ
    Αγαπημένα
    Ένα βιβλίο 42 αγαπημένων συνταγών, του/της lenale
    Κάντο μόνη σου
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της july88