κύρια φωτογραφία συνταγής Πίτα - Γύρος χοιρινό από σπίτι!

Πίτα - Γύρος χοιρινό από σπίτι!

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
efouliw
efouliw @cook_8451057

Είπατε να φάτε γύρο απ'έξω; Γιατί δεν αφιερώνετε λίγο χρόνο να τον φτιάξετε μόνοι σας; Έτσι ξέρετε και τι τρώτε.

Λίγα μυστικά ακόμα

1.Τις πατάτες αν θέλετε να γλιτώσετε το τηγάνισμα μπορείτε να τις κάνετε σύμφωνα με τη συνταγήΤηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις2.Τότε τις πίτες απλά αλείψτε τις με ελαιόλαδο και ψήστε τις στην τοστιέρα για 1 λεπτάκι προσέχοντας να μην γίνουν σκληρές.3.Στο κρέας όταν ψήνεται, αν δεν θέλετε να προσθέσετε έξτρα ελαιόλαδι για να μην κολλήσει προσθέστε 1/2 κούπα κόκκινο κρασί! Άλλο Άρωμα!!4.Φυσικά η σως που θα βάλετε στο γύρο σας εξαρτάται από τα γούστα σας. Εγώ απλά πρόσθεσα λίγο σκόρδο στο γιαούρτι για να θυμίζει λίγο τζατζίκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

51 Minutes
Περίπου 4 άτομα
  1. 400 γρ χοιρινό χωρίς κοκκαλα
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 0.5 φλυτζάνα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  4. Γιαούρτι ανάλογα με το γούστο σας
  5. 2 σκελίδες σκόρδο
  6. 1 φλυτζάνι ξύδι
  7. κύμινο, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
  8. 3 μεγάλες πατάτες
  9. λίγη πάπρικα
  10. πίτες για σουβλάκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβετε το χοιρινό σε πολύ μικρές μπουκίτσες και το βάζετε σε μπολ μαζί με το ξύδι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο για 1 ώρα περίπου μαζί με όλα τα μπαχαρικά.

  2. 2

    Κόβετε τη ντομάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες και τα αφήνετε στην άκρη. Τρίβετε το σκόρδο και το ρίχνετε στο γιαούρτι μαζί με το μαϊντανό και ξαναβάζετε στο ψυγείο να μείνει παγωμένο.

  3. 3

    Μετά από μία ώρα, προσθέτετε λάδι σε μια κατσαρόλα, να σκεπάσει τον πάτο της και όταν κάψει ρίχνετε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το μαγειρεύετε σκεπασμένο για περίπου 1μιση ώρα, ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει. Θα το βγάλετε όταν θα έχει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα. Αν δείτε και κολλάει προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα.

  4. 4

    Μέχρι να ψηθεί, εσείς καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μπαστουνάκια και τις τηγανίζετε.

  5. 5

    Όταν τελειώσετε με τις πατάτες παίρνετε μία μία πίτα την βάζετε στο τηγάνι και αφήνετε μόνο 1 λεπτό από κάθε πλευρά ώστε να αφρατέψει.

  6. 6

    Φροντίζετε όταν τελειώσετε με τις πίτες το κρέας να έχει ήδη ψηθεί ώστε να είναι όλα ζεστά.

  7. 7

    Παίρνετε μια πίτα, βάζετε πάνω όσο γιαουρτάκι θέλετε, κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες και λίγη πάπρικα από πάνω και απλαμβάνετε!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις